Iloista liikkumista

Aikuisille

Kevätkauden (9.1.-30.4.2023) viikko-ohjelma on julkaistu, varaamme oikeuden muutoksiin. Tuntikuvaukset löydät tämän sivun lopusta!

Aikuisten viikko-ohjelma

KEVÄT 2023

 

MAANANTAI

Kalliosuojan peilisali
12.00-12.45 Lihaskunto / Galina
17.00-18.00 Hikijumppa / Päivi

Kouvola-talo
14.45-15.45 Lihaskunto+Tasapaino+Kehonhuolto / Sanni

Kuntotalon peilisali
9.00-10.00  Jooga / Marja

Kaunisnurmen koulu
18.00-18.45 Kunnon Naiset Lihaskunto / Maarit
18.45-19.30 Kunnon Naiset  Kehonhuolto / Maarit

TIISTAI

Kouvola-talon tanssisali
9.00-10.00  Ikiliike Lihaskunto+venyttely / Maarit

Kuntotalon peilisali
13.00-14.00  Tanssiliikunta+Venyttely / Marja
19.00-20.00 FasciaMethod / Piia

Kuusankoskitalon peilisali
18.00-19.00 Kehonhuolto / Hanna

KESKIVIIKKO

Lehdokki 
9.30-10.15 Lihaskunto / Galina
10.30-11.15 Venyttely / Galina

Kalliosuojan peilisali
18.30-19.30 Lihaskunto / Galina

Kaunisnurmen koulu 
18.30-19.30  Zumba / Siru

 

 

TORSTAI

Kuntotalon peilisali
14.15-15.00  Selkäjumppa / Sirkku
15.10-15.55 Kilta / Sirkku (tunti tarkoitettu ainoastaan Killan jäsenille)

Eduko (Utinkatu 44-48)
18.00-19.00 Kahvakuula / Riikka

Kalliosuojan peilisali
18.00-19.00  Tanssillinen kehonhuolto / Maarit ja Maiju

Lehdokki 
18.00-19.00  Yin Jooga / Hanna

PERJANTAI

Kouvola-talo
11.00-11.45  Lihaskunto / Maarit
11.50-12.35  Kehonhuolto / Maarit

Kuntotalon peilisali
17.30-18.30  Lavis / Marja

SUNNUNTAI

Kouvola-talon tanssisali
16.10-16.55  Danceflow / Piia
17.00-17.45 Pilates-kehonhuolto / Piia

Tervetuloa Tempon aikuisten tunneille!

Osallistuminen tunneille

Säännöllisesti harrastava: Aikuisten tunneille ei tarvitse ilmoittautua, mutta niille osallistuakseen tulee maksaa seuran jäsenmaksu sekä ostaa liikuntakortti (1 viikkotunnin kortti, 15 kerran kortti tai kausikortti). Yhden viikkotunnin kortin ja kausikortin voi ostaa toimistolta tai Hoika-ohjelman kautta, 15 kerran kortti on ostettavissa vain toimistolta. Aikuisten liikuntakortit tulee maksaa ennen osallistumista ensimmäiselle tunnille.

Jäsenmaksun maksettuasi olet seuran jäsen, ja saat jäsenetuja paikallisista palveluista ja seuran kursseista. Eduista tiedotamme jäsenkirjeessämme, joka lähetetään sähköpostitse säännöllisesti.

Satunnaisesti harrastava:  Jos käyt  satunnaisesti (alle 5 kertaa kauden aikana) tunneilla ,voit käydä myös kertamaksulla, joka maksetaan tunnin alussa ohjaajalle käteisellä tai MobilePayllä (kuitti maksusta näytetään ohjaajalle).

Laskutamme kaikilta harrastajilta jäsenmaksun 15 € kerran toimintavuoden (1.7.-30.6.) aikana. Jäsenmaksun maksaminen oikeuttaa jäsenetuihin ja ostamaan liikuntakortin. Kauden 2022-2023 hinnat ja korttivaihtoehdot löydät Hinnat – sivulta. 

Jos jumppaat säännöllisesti kertamaksulla, maksathan jäsenmaksun (15 €) Hoika -jäsenrekisterissämme. Saat sähköisesti jäsenkortin. Mikäli jumppaat satunnaisesti (alle viisi kertaa/kausi) kertamaksulla, ei jäsenmaksua tarvitse maksaa.

Liikuntakortin vastaanottaminen
Liikuntakortin voi vastaanottaa kahdella tavalla:

 1. Nouto toimistolta
 2. Hoikan kautta tehdyissä tilauksissa sinulle toimitetaan sähköinen liikuntakortti (ei koske 15-kerran korttia, se on aina noudettava toimistoltamme.) sähköpostiisi ennen kauden alkua tai kauden alettua, viimeistään viikon päästä tilauksen teosta. Mikäli korttia maksusta huolimatta ei ala kuulua, otathan yhteyttä toimistolle.

Seuran tunnit ovat laadukkaita ja monipuolisia ja niitä vetävät koulutetut ammattilaiset/ammattimaiset ohjaajat. Tuntiselostuksista löydät kuvaukset tuntien sisällöistä. Kaikki tuntimme sopivat sekä miehille että naisille.

Pidätämme oikeuden lakkauttaa tunnin, mikäli kävijöitä on kahdella peräkkäisellä tunnilla 5 tai vähemmän. Muutokset viikko-ohjelmiin kauden aikana ovat mahdollisia.

Seura ei korvaa yksittäisiä siitä johtumattomia liikuntasalien peruutuskertoja!

Jäsenet eivät ole vakuutettuja seuran kautta, joten huolehdithan vakuutusturvastasi.

Toimimme Suomen hallituksen linjausten ja sääntöjen mukaisesti  COVID-19-tartuntatautiepidemian aikana.

Tästä voit lukea kuinka seura on varautunut koronavirusepidemiaan ja kuinka harrastusmaksujen palautusten kanssa toimitaan mikäli kausi keskeytyy.

Tempo kuuluu Olympiakomitean aikuisten Tähtiseura-laatuohjelmaan.

Olympiakomitea tukee suomalaisen urheilun seuratoimintaa ja kehittämistä. Tähtimerkki on myös lupaus laadusta ja on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille.

Tuntikuvaukset

Tehotreeni

Vahvistavia ja terveyskuntoa kehittäviä tunteja. Kohtuullisen kuormittavaa jumppaa, joka kohentaa kestävyyttä ja/tai lihaskuntoa. Sopii jonkin verran liikkuneille. Osalla tunneista käytetään musiikkia tukena.

 1. Ikiliike lihaskunto/venyttely

  Tämä ryhmä on tarkoitettu ikäihmisille lihaskunnon, hapenottokyvyn ja liikkuvuuden ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Tunnilla lämmitellään helppojen askelien avulla, sitten tehdään tehokas lihaskunto-osuus (ryhmän tarpeet huomioiden) koko kropalle ja lopussa n. 15-20 minuuttia käytetään lihasten venyttelyyn ja nivelten liikeratojen ylläpitoon/parantamiseen.  Kaikki tämä tehdään hyvää musiikkia taustalla kuunnellen. Silloin tällöin teemme liikkeitä myös ilman musiikkia. Apuvälineinä joillain tunneilla meillä on jumppakepit ja -kumpparit sekä pilatespallot.

  Painisalissa ei välttämättä tarvitse omaa jumppamattoa, suositellaan kuitenkin hygieniasyistä. Juomapullo ja  jumppakengät mukaan.

  Tunnin kuormittavuus: keskitaso-kevyt

 2. Kunnon naiset, Lihaskunto

  Hyvän musiikin tahdissa tehdään tehokas lihaskuntotreeni, sisältäen helppoja askelkuvioita ja koko kropan käsittäviä, monipuolisia liikkeitä lihaskunnon kasvattamiseksi ja liikeratojen ylläpitämiseksi sekä niiden parantamiseksi. Tunnilla ei unohdeta myöskään mielen yhteyttä meidän fyysiseen liikkeeseen ja tasapainoon. Verenkierto- ja hengityselimistö saa oman hyvän osansa treenissä. Silloin tällöin tunnilla käytetään jumppakeppejä tai -kumppareita.

  Tunnin kuormittavuus: keskitaso-raskas

  Oma jumppamatto ja juomapullo sekä hyvät jalkineet mukaan.

 3. Kahvakuula

  Tempon kahvakuulatunti on toiminnallista harjoittelua kahvakuulalla. Tunti koostuu sekä aerobisen kestävyyden että lihasvoiman harjoittelusta sopivassa suhteessa, kehon syviä lihaksia unohtamatta. Tunti sopii niin naisille kuin miehille. Tempolla on kahvakuulia omasta takaa, mutta voit toki tuoda myös oman kuulan mukanasi tunnille.

  Tunnin kuormittavuus: raskas

  Oma jumppamatto ja juomapullo sekä hyvät jalkineet mukaan.

 4. Lihaskunto

  Tehokas tunti, jossa hyödynnetään eri välineitä (kepit, pilatespallot, käsipainot, kuminauhat jne.). Ei vaikeita askelsarjoja. Hymy ja hiki on taattu! Sopii kaiken kuntoisille, sillä ohjaajan avustuksella liikkeitä on helppo muokata itselle sopiviksi. Tunnilla harjoitetaan toimintakyvyn kannalta tärkeitä lihasryhmiä.

  Tunnin kuormittavuus: keskitaso-raskas

  Oma jumppamatto ja juomapullo sekä hyvät jalkineet mukaan.

 5. Hikijumppa

  Tehokas tunti, jossa nimensä mukaisesti ”hiki lentää”. Tunnin aluksi reipas sykettä nostattava aerobinen osuus musiikin tahtiin, jonka jälkeen tehokas lihaskuntotreeni eri lihasryhmiä monipuolisesti kuormittaen. Lopuksi tehdään lyhyet palauttavat venyttelyt.

  Tunnin kuormittavuus: keskitaso-raskas

  Oma jumppamatto ja juomapullo sekä hyvät jalkineet mukaan.

Kehonhuolto

Huoltavia ja hyvinvointia lisääviä tunteja. Kevyehköjä ja palauttavia tunteja, jotka kohentavat liikkuvuutta, liikehallintaa ja tukilihasten voimaa. Sopii aloittelijoille ja aktiiviliikkujille. Musiikkia käytetään taustalla tai liikkeiden tukena.

 1. FasciaMethod

  FasciaMethod (Dynaaminen kehonhuolto) avaa liikeratoja sekä lihasten kireyttä. Tunnilla pysytään pääosin liikkeessä, mutta se on kuitenkin tempoltaan rauhallinen. Osa liikkeistä tehdään pystyasennossa ja osa lattiatasossa. Tunnilla käytetään toisinaan apuna pilatesrullia ja fasciapalloja (voit ottaa omasi mukaan, mutta ohjaajalla on myös 20 kpl). Dynaaminen venyttely ennaltaehkäisee vammoja, edistää palautumista ja kuntoutumista sekä parantaa liikkuvuutta ja suorituskykyä.

  Mukaasi tarvitset jumppapatjan.

 2. Pilates-kehonhuolto

  Pilates vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia ja syventää hengitystä. Harjoitukset parantavat ryhtiä ja kehon kokonaisvaltaista hyvinvointia. Pilates on hellävaraista liikuntaa, joka sopii kaikenikäisille ja kuntoisille liikkujille. Pilatesliikkeiden ohessa tunnilla tehdään myös muita kehoa huoltavia ja liikkuvuutta parantavia liikkeitä.

  Tunnin kuormittavuus: kevyt-keskitaso

 3. Ikiliike tasapainojumppa

  Kevyt tunti, jossa hyödynnetään vaihtelevasti eri välineitä. Tunnin tehoa voit itse säätää liikevariaatioiden avulla. Liikkeissä on vaikeampi ja helpotettu versio. Ohjaaja opastaa ja neuvoo oikeiden liiketekniikoiden löytämiseen. Tunnilla jokainen tekee oman kunnon ja taidon mukaan. Sopii kaiken ikäisille sekä myös apuvälineitä käyttäville.

  Tunnin kuormittavuus: kevyt

 4. Kunnon naiset, Kehonhuolto

  Tällä tunnilla paneudumme koko fyysisen ja henkisen puolemme hyvinvointiin. Miellyttävän musiikin soidessa taustalla keskitymme koko liikuntaelimistömme rauhoittamiseen, venyttämiseen ja liikeratojen ylläpitämiseen tai jopa liikkuvuuden lisäämiseen. Tunnilla käydään läpi myös syvien, asentoa ylläpitävien lihasten harjoitteita ja keskitytään hyvään ryhtiin ja oikealla tavalla rentoon tekemiseen.

  Oma jumppamatto ja juomapullo mukaan.

 5. Kehonhuolto

  Tunnilla keskitytään rauhallisessa tempossa kehon kokonaisvaltaiseen huoltoon: aktivoidaan ja vahvistetaan syviä lihaksia, avataan nivelten liikeratoja ja parannetaan liikkuvuutta. Tätä hyvänolon tuntia tarvitsevat kaikki liikkujat lihaskuntotreenin ja sykettä nostavan liikunnan vastapainoksi ja tueksi. Tunneilla yhdistellään muun muassa joogasta ja Pilateksesta tuttuja liikkeitä.

  Oma alusta mukaan

  Tunnin kuormittavuus: kevyt

 6. Yin jooga

  Yin jooga on hiljaista, syvää ja paikallaan oloon keskittyvää joogaa. Harjoitus vapauttaa jännityksiä ja edistää selkärangan ja lantion liikkuvuutta sekä rauhoittaa hermostoa. Yin jooga sopii kaikille lähtötasosta riippumatta.

  Tunnin kuormittavuus: kevyt

 7. Venyttely

  Venyttelytunnilla keskitytään liikkuvuuden parantamiseen erilaisin dynaamisin ja staattisin venytyksin. Venyttely eroaa kehonhuollosta siinä, että kehon syviä lihaksia ei pyritä aktivoimaan, vaan enemmänkin rentouttamaan ja palauttamaan.

  Tunnin kuormittavuus: kevyt

 8. Selkäjumppa

  Selkäjumppa tunnilla tehdään aluksi kevyt lämmittely, jonka jälkeen lähdetään vahvistamaan koko kehon lihaksia erilaisilla lihaskuntoliikkeillä monipuolisesti painottuen selän ja niska-hartia alueen lihaksiin. Harjoituksissa käytetään apuna esimerkiksi kuminauhoja, omaa kehonpainoa tai keppiä. Lihaskunto-osuudessa huomioidaan erityisesti keskivartalo, jonka syvät lihakset ovat tärkeä osa selän hyvinvointia. Tunnin lopussa monipuoliset venytykset parantavat selkärangan liikkuvuutta.

  Tunnin kuormittavuus: kevyt

  Oma jumppamatto ja juomapullo mukaan. Jalkineet suositeltavat.

 9. FasciaMethod®

  FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä. Konseptissa yhdistyy myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Näkökulma on kehoa huoltava sisältäen harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin. FasciaMethod -harjoittelu ennaltaehkäisee vammoja, edistää palautumista ja kuntoutumista sekä parantaa liikkuvuutta ja suorituskykyä.

  Mukaasi tarvitset jumppapatjan.

 10. Lihaskunto+Tasapaino+Kehonhuolto

  Lihaskunto + tasapaino + kehonhuolto tunneilla tehdään monipuolisesti etenkin ikääntyvien toimintakykyä ylläpitäviä harjoitteita, jotka vahvistavat lihasten voimaa ja kestävyyttä, lisäävät tasapainoa ja liikeratojen laajuutta. Kullakin tunnilla keskitytään johonkin osa-alueeseen muita enemmän.

  Mukaasi tarvitset tukevat kengät ja jumppapatjan.

Tanssitreeni

Energisoivia, kehoa ja mieltä virkistäviä tunteja. Kohtuullisen kuormittavaa jumppaa, joka kohentavat kestävyyttä, liikehallintaa ja koordinaatiota. Koreografisesti muita tuntityyppejä haastavampi. Musiikilla on keskeinen rooli tuntien sisällössä.

 1. Tanssillinen kehonhuolto

  Tällä tunnilla on hyvää musiikkia (tanssittavaa laidasta laitaan tangosta rokkiin), ja sen tahdissa teemme hyviä, kehoa huoltavia liikkeitä. Kaikki lihakset saavat oman osansa välillä pienemmällä ja välillä isommalla liikkeellä. Ei mitään vaikeita askelkuvioita ja tunti sopii hyvin niillekin, jotka eivät ole aikaisemmin tanssineet. Tunnin loppupuolella keskitymme hetken aina hitaaseen, palauttavaan ja venyttävään osioon.

  Ota mukaan jumppamatto, juomapullo ja jumppakengät!

 2. Dance Flow

  Kohota kuntoasi tanssin ilosta nauttien! Danceflow-tunnilla yhdistellään eri tanssilajeja kuten jazztanssia, salsaa, reggaetonea ja nykytanssia. Tunti perustuu liiketoistoon, eikä sisällä vaikeita koreografioita. Voit tanssia joko jalkineissa tai ilman. Jumppapatjaa et tarvitse, sillä tunnin liikkeet toteutetaan pystyasennossa.

 3. Zumba

  ZUMBA-tunti on vauhdikas ja hauska fitness-tanssitunti latinorytmien tahdissa. Tanssityylejä ja rytmejä, joita tunti sisältää ovat merengue, cumbia, reggaeton ja salsa. Näiden perusrytmien lisäksi tunnilla voi olla esim. belly dancea, sambaa, flamencoa, poppia tai mitä tahansa ohjaaja tunnille keksiikään.

  Vaikka kyseessä on tanssillinen tunti niin et tarvitse aikaisempaa tanssikokemusta, koska ZUMBA-tunti ei sisällä vaikeita koreografioita. Ja parasta on se, että jokainen tanssii omalla tyylillään! Tällä tunnilla koko kroppa liikkuu ja hiki virtaa! Silti koko tuntia ei mennä täysillä vaan ZUMBA on intervallityyppistä harjoittelua, jolloin rauhallisemmat kappaleet vaihtelevat reippaampien kappaleiden kanssa laskien sykettä välillä vähän alemmas.

  Koska kyse on fitness-tanssitunnista, on tanssillisten osien sekaan lisäilty lihaskestävyyttä parantavia liikkeitä, esimerkiksi kyykkyjä ja käsivarsien lihaksia parantavia liikkeitä. Lisäksi tunti sisältää jonkin verran hyppyjä ja käännöksiä. Näitä liikkeitä voi tehdä kevennetysti tai jättää kokonaan pois. Muutenkin jokainen voi liikkua tunnilla juuri oman kuntotasonsa mukaan, joten ZUMBA sopii kaiken tasoisille kuntoilijoille. Jokainen tunti alkaa lämmittelyllä ja loppuu viilentelyyn rauhallisemman musiikin tahtiin liikkuen ja vähän venytellen.

  Tunnin kuormittavuus: keskitaso-raskas

 4. Lavis® -lavatanssijumppa

  Uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. LAVISta tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella. Kuten lavatansseissa, LAVIKSESSA tanssitaan kaksi samaa tanssilajia peräkkäin ja tunnilla soi perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki. Lavatanssi on niin mukavaa, että et edes huomaa kuntoilevasi, silti lähdet tunnilta hikisenä.

  Tunnin kuormittavuus: keskitaso-raskas

 5. Tanssiliikunta + venyttely

  Tunnin alkuosassa tanssillista liikuntaa ja askelikkoja ilman paria mukavaan ja monipuoliseen musiikkiin. Tunnilla ei kuitenkaan tehdä monimutkaisia koreografioita. Tunnin loppupuoliskossa rauhallista venyttelyä omaa kehoa kuunnelleen.

  Tunnin kuormittavuus: keskitaso-kevyt

  Oma jumppamatto ja juomapullo sekä tossut tai kengät mukaan.