Usein kysytyt kysymykset

Kuinka seura on varautunut koronavirustilanteeseen? (päivitetty 8/2022)

Jos perheessä on koronapositiivinen henkilö, voi perheenjäsen osallistua Tempon toimintaan seuraavin ohjein:
– täysin oireeton
– suosittelemme koronatestiä ennen harrastus-/ohjauskertaa
– hyvä käsihygienia ja yskimistekniikan kertaus
– suosittelemme altistustapauksissa yli 10v. henkilöille maskia sisätiloissa
– lähikontaktit suositellaan pitämään minimissään
– flunssa tai mahatautioireisena tai oireettomana koronapositiivisena seuran toimintaan ei voi osallistua
– positiivisesta testistä vähintään 5 vrk pois seuran toiminnan parista tai lisäksi 2 oireetonta päivää
– 2 oireetonta päivää myös muiden tautien jälkeen

Ohjeita lasten ryhmiin:

– Harjoituksiin tullaan ainoastaan TÄYSIN TERVEENÄ.
– Lapsi/Nuori pesee kotona kädet vedellä ja saippualla ennen harjoituksiin lähtöä. Kädet pestään kotona myös harjoitusten jälkeen vedellä ja saippualla.
– Jokaiselle lapsella/nuorella on käytössä omat tavarat, juomapullo yms. Toisten juomapulloihin tai muihin tavaroihin ei kosketa.
– Niistämistä, yskimistä ja aivastamista on vältettävä. Jos joutuu yskimään tai aivastamaan, niin yskitään tai aivastetaan hihaan / kyynärtaipeeseen. Niistäminen tapahtuu kertakäyttönenäliinaan, joka tulee käytön jälkeen laittaa jätepisteeseen.
– Kädet tulee pestä niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen.
– Ryhmät harjoittelevat omissa ryhmissään, jolloin salissa on paikalla max. 30 lasta ja 4 ohjaajaa. Harjoituksissa pyritään pitämään 1-2 metrin turvavälit, kontaktia vain niissä harjoituksen osissa, joissa sen on välttämätöntä esim. mahdollinen avustaminen.

Ohjeita aikuisten ryhmiin:

– Tule tunneille vain ehdottoman terveenä.
– Jos kuitenkin aivastuttaa, AIVASTA KASVOT TIIVIISTI KYYNÄRTAIPEESEEN PAINETTUNA.
– Pidä turvaväliä tarpeen mukaan.
– Pidä huolta hyvästä käsihygieniasta (huolellinen käsienpesu ennen ja jälkeen jumpan).
– Ota mukaan oma jumppa-alusta, vesipullo ja käsidesiä, ethän lainaa muiden välineitä.

Palautetaanko harrastusmaksuja mikäli koronavirusepidemia keskeyttää syys/kevätkauden?

– Jos kautta ei päästä aloittamaan, palautetaan jäsenille harrastusmaksut kokonaisuudessaan.
– Jos kausi keskeytyy ennen syys-/talvilomaa, palautetaan jäsenille puolet harrastusmaksuista.
– Jos kausi keskeytyy syys-/talviloman jälkeen, ei maksuja palauteta ollenkaan.

Jumppakausi on liian lyhyt

Jotta voisimme tarjota edullisia tunteja, joudumme laskemaan tarkasti, kuinka monta kertaa kauden aikana voimme tunteja pitää. Lisätunnit nostavat kustannuksia ja sitä kautta myös jumppien hintoja.

Nykyiset kaudet on sovitettu salivuorojen myöntämisajanjaksojen mukaan.

Syyskauden lopussa koulujen juhlat peruuttavat salivuorojamme ja ihmiset ovat kiireisiä pikkujoulujen ja muiden tapahtumien vuoksi. Pyrimme järjestämään ylimääräisiä tunteja esimerkiksi joulun välipäivinä.

Keväällä mökkikauden alku ja valoisat illat verottavat osallistujien määrää. Kesäkaudeksi pyrimme järjestämään ilmaisia ja maksullisia tunteja sekä kursseja.

Päällekkäiset tunnit

Haluamme tarjota liikkumista ympäri kaupungin keskusta-aluetta ja Kuusankoskea, joten päällekkäisyyksiltä ei voi välttyä. Joudumme toimimaan meille myönnettyjen salivuorojen sekä ohjaajien aikataulujen puitteissa ja aina ei ole mahdollista järjestää tunteja eri aikaan. Viikko-ohjelma on pyritty suunnittelemaan niin, että kahta samantyyppistä tuntia ei ole samana iltana ainakaan lähekkäisissä sijainneissa.

Lisää tunteja ilta-aikaan

Kaupungissa toimii monta liikuntaa tarjoavaa seuraa ja kaikki haluavat järjestää toimintaansa samaan aikaan klo 17-20. Lasten ja nuorten vuorot tulee ajoittaa alkuiltaan (klo 17-19), jolloin aikuisille jää usein myöhäisempiä vuoroja.

Päivätunnit ei sovi työssä käyville

Jäsenistömme keski-ikä osuu eläkeikään ja päivävuoroja on tarjolla liikuntapaikoissa eniten. Haluamme tarjota liikkumisen iloa ja terveyden ylläpitoa kaiken ikäisille jäsenillemme ja olemme pyrkineet järjestämään vähintään yhden tunnin /arki-ilta. Osa jäsenistämme on vuorotyöläisiä, joten tuntitarjonta päivällä palvelee hyvin myös heitä.

Toimiston aukioloajat ovat liian vähäiset

Toimistoon voi olla yhteydessä ja sopia erikseen ajan jolloin itselle parhaiten käy. Seuralla on yksi osa-aikaisesti palkattu henkilö, muuten toimintaa tehdään omien töiden ohella. Pyrimme pitämään toimisto- ja hallintokulut minimissä, jotta jatkossakin pystymme tarjoamaan kohtuuhintaista liikuntaa jäsenillemme. Kehitämme nettisivustoamme niin että korttiostot voi suorittaa sitä kautta jatkossa vielä paremmin. Syys- ja kevätkausien alussa pyrimme pitämään toimiston jatkossa auki kaikkina arkipäivinä ja mahdollisuuksien mukaan myös viikonloppuna.

Informaation puute, peruttujen tuntien ilmoittaminen?

Meillä on käytössämme tekstiviestipalvelu jolla voimme viestittää peruuntumisista. Myös nettisivuillamme ja Facebookissa kerromme tulevista muutoksista.

Lisätunteja suosittuihin lasten tunteihin, esim. telinevoimisteluun

Telinevoimistelun ohjaajan löytäminen lähialueelta ja salivuorojen saaminen sopivista saleista on haasteellista.  Muissa ryhmissä ilmoittautuneiden määrä on vaihdellut paljon eri vuosien välillä ja jopa syksy- ja kevätkauden välillä. Siksi on vaikeaa ennakoida tarvittavien ryhmien määrää. Pyrimme kuitenkin vastaamaan kysyntään käytössä olevien resurssien puitteissa.

Miksei jatkavissa lasten ryhmissä ollut tilaa?

Ilmoittautumisesta seuraavalle kaudelle informoidaan jäsentiedotteessa, nettisivuillamme ja Facebookissa hyvissä ajoin. Syksyltä jatkaville on varattu kaksi viikkoa ilmoittautumisaikaa, jonka jälkeen uudet tulijat voivat ilmoittautua, jos paikkoja on jäänyt jäljelle. Tietyt suositut ryhmät täyttyvät hyvin nopeasti ja tästä syystä on tapauksia, joissa lapsi on jäänyt ilman paikkaa. Lapsen voi ilmoittaa sähköpostitse jonotuslistalle peruutuspaikkoja odottamaan.

Mistä harrastusmaksu koostuu?

Me Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo ry:ssä pidämme harrastusmaksut sillä tasolla, että pystymme tarjoamaan laadukasta harrastustoimintaa mahdollisimman huokeilla asiakashinnoilla. Järjestötoimijana emme tavoittele toiminnallamme voittoa. Kuluja muodostuu muustakin, kuin pelkistä tilavuokrista ja ohjaajien palkoista. Harrastusmaksut kattavat noin 80% kaikista kuluista. Muita tuloja saamme erilaisista avustuksista ja varainhankinnasta. Tempon jäsenmaksu on 15 € ja se kattaa koko toimintavuoden. Se oikeuttaa myös erilaisiin yhteistyökumppaniemme jäsenetuihin. Tempon jäsenmaksuista kertyvästä summasta maksamme osan Voimisteluliitolle seuran jäsenmaksuna.

Harrastusmaksulla katetaan mm. seuraavia kuluja

– ohjaajien ja toimistotyöntekijän palkka sekä lakisääteiset työnantajan sivukulut
– tilavuokrat kaupungille (1.7.2020 alkaen myös lasten tunneista peritään maksu)
– toimiston vuokra (+sähkö, vesi, netti, puhelin), tarvittavat toimistolaitteet ja -tarvikkeet
– palkanmaksu-, kirjapito- ja tilintarkastuskulut
– markkinointikulut ja nettisivujen ylläpito
– voimisteluvälineiden sekä esiintymisasujen hankinta- ja huoltokulut
– ohjaajien koulutukset sekä lasten ohjaajien lakisääteiset rikostaustaotemaksut

Laskennalliset hinnat / kerta kaudella 2022-2023:

  • Perheliikuntaryhmät 4,66 €
  • Lasten alkeisvoimisteluryhmät, Tanvo, MixTreeni 5,33 €
  • Lasten ja nuorten teline- ja akrobatiavoimistelu 6,33 €
  • Tanssillisen voimistelun harrastekilparyhmä 4,0 € (+ leiri-, puku-, lisenssi- ja kilpailukulut)
  • Akrobatia- ja telinevoimistelun harrastekilparyhmä 4,0 € (+ leiri-, puku-, lisenssi- ja kilpailukulut)
  • Akrobatiavoimistelun kilparyhmä 3,08 € (+ leiri-, puku-, lisenssi- ja kilpailukulut)
  • Aikuinen, 1 viikkotunti (=jokin tietty tunti) 3,0 €
  • Aikuinen, 15 kertaa (saa vapaasti käydä millä tunneilla haluaa) 5,0 €
  • Aikuinen, kausikortti (kertahinta laskettu UKK-instituutin liikuntasuositukseen pohjautuen eli 3 erilaista tuntia / viikko) 2,4 €
  • Aikuinen, kertamaksu 6 €

Voinko saada hyvitystä kausimaksuihin, jos sairastun, tunti lopetetaan tai kausi keskeytyy muusta syystä?

Sairastuminen / loukkaantuminen (< 3 viikkoa)

Mikäli jäsenemme (aikuinen tai lapsi) sairastuu/loukkaantuu ja kausi tämän takia keskeytyy, hyvitämme kausimaksusta jäljellä olevaa kautta vastaavan osuuden lääkärintodistusta vastaan. Yksittäisiä sairastumiskertoja emme korvaa. Muussa tapauksessa kauden keskeytyessä emme hyvitä käymättömiä kertoja jäsenellemme. Jos jäsenellämme on 15-kerran kortti, on ensisijainen toimintatapamme pidentää kortin käyttöaikaa.

Salivuorojen peruutukset

Seura ei korvaa yksittäisiä siitä johtumattomia liikuntasalien peruutuskertoja. Mikäli peruutuksia tulee useampi peräkkäin, pyrimme järjestämään korvaavia tunteja kauden lopussa tai muuna sovittuna aikana.

Tunnin lopettaminen

Mikäli minkä tahansa ryhmän kausi keskeytyy vähäisen osallistujamäärän takia eli tunti lopetetaan, hyvitämme toteutumattomat tunnit lapsijäsenille / yhden tunnin kortin haltijoille.

Force majeure

Tilanteessa jossa kausi keskeytyy ylivoimaisen esteen tai tapahtuman takia, on ensisijainen toimintatapamme korvata toteutumattomat tunnit valitsemallamme toimintatavalla. Seurana tavoitteemme ei ole tehdä voittoa. Kaikki jäsen- ja harrastusmaksuista saatavat tulot käytetään seuran toimintaan.