Seuran vaiheita

Historia

Kouvolan Naisvoimistelijoiden historia alkoi, kun pappa Lundström perusti 12 hengen voimisteluryhmän vuonna 1900. Aluksi toimintaa oli vain naisille, mutta myöhemmin toiminta laajeni ja seurasta tuli merkittävä koko perheen harrasteliikunta- ja kilpaurheiluseura Kouvolassa. Vuonna 2000 seura juhli 100-vuotista taivaltaan ja samalla seuran nimi vaihdettiin Kouvolan Jumppaseuraksi.

Kouvolan Jumppaseura jäi nimenä historiaan, kun uusi nimi, Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo ry, näki päivänvalon 110-vuotisjuhlan yhteydessä toukokuussa 2011. Uusi nimi otettiin virallisesti käyttöön heinäkuun 2011 alussa. Nimeen haluttiin tuoda tuoreutta ja raikkautta, jotta se kuvaisi hyvin monipuolisia ryhmäliikuntapalveluja tarjoavaa seuraa. Uudesta nimestä käytetään myös pelkkää lyhennettä Tempo, joka tarkoittaa suoraan italian kielestä käännettynä aikaa, mutta jota käytetään yleisesti musiikkiterminä kuvaamaan musiikin nopeutta. Koska liikunnassa ja etenkin voimistelussa musiikilla ja sen nopeudella on suuri merkitys, tuntui Tempo hyvältä valinnalta seuran nimeksi.

Vuonna 2020 Kuusankosken Naisvoimistelijat ry liittyi Tempoon ja seuran toimintaa laajennettiin Kouvolan keskusta-alueen lisäksi Kuusankoskelle. Seura valittiin vuoden aikuisliikunnan Tähtiseuraksi syksyllä 2020 ja se sai lasten ja nuorten Tähtiseurastatuksen kesällä 2021.

Kilpajoukkue vuodelta 1907 johtajanaan Pappa Lundström

Tänä päivänä

Tempo on aktiivinen koko perheen liikuttaja – jumppia on vauvasta vaariin. Nuorimmat harrastajat löytyvät Perheliikunta-ryhmästä, kun taas ikivireimpiä liikkujia edustavat kiltalaiset. Seuran yli 50 liikuntaryhmää on pyritty sijoittamaan eri puolille kaupunkia, jotta jokaiselle löytyisi oma lähiliikuntapaikka. Seurassa toimii noin 40 ammattitaitoista ohjaajaa ja apuohjaajaa.

Puistojumppaajat Urheilupuistossa kesällä 2020

Tempo 120 v.

Seuran 120 v. -juhlavuotta vietettiin 2020. Syksyllä pidetyssä juhlanäyttelyssä oli esillä Tempon historia tarinana.

Hei näyttelyvieras!
Olen Terhi, kuvitteellinen Kouvolan Liikunta– ja voimisteluseura Tempon jäsen. Vien sinut nyt tutustumaan perheeni naisten ja vähän miestenkin elämänpolulle osana Tempon 120-vuotista historiaa.