Seuran historiaa

Historia

Kouvolan Naisvoimistelijoiden historia alkoi, kun pappa Lundström perusti 12 hengen naisvoimisteluryhmän vuonna 1900. Aluksi toimintaa oli vain naisille, mutta myöhemmin toiminta laajeni ja seurasta tuli merkittävä koko perheen harrasteliikuntaseura Kouvolassa. Vuonna 2000 seura juhli 100-vuotista taivaltaan ja samalla seuran nimi vaihdettiin Kouvolan Jumppaseuraksi.

Kouvolan Jumppaseura jäi nimenä historiaan, kun uusi nimi, Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo ry, näki päivänvalon 110-vuotisjuhlan yhteydessä toukokuussa 2011. Uusi nimi otettiin virallisesti käyttöön heinäkuun 2011 alussa. Nimeen haluttiin tuoda tuoreutta ja raikkautta, jotta se kuvaisi monipuolisia ryhmäliikuntapalveluja tarjoavaa seuraa vieläkin paremmin. Uudesta nimestä tullaan käytämään myös pelkkää lyhennettä Tempo, joka tarkoittaa suoraan italian kielestä käännettynä aikaa, mutta jota käytetään yleisesti musiikkiterminä kuvaamaan musiikin nopeutta. Koska liikunnassa musiikilla ja sen nopeudella on suuri merkitys, tuntui Tempo hyvältä valinnalta seuran nimeksi.

Tänä päivänä

Tempo on aktiivinen koko perheen liikuttaja – jumppia on vauvasta vaariin. Nuorimmat harrastajat löytyvät Perheliikunta-ryhmästä, kun taas ikivireimpiä liikkujia edustavat kiltalaiset. Seuran liikuntatunteja on pyritty sijoittamaan eri puolille kaupunkia, jotta jokaiselle löytyisi oma lähiliikuntapaikka. Seurassa toimii yli 20 ammattitaitoista ohjaajaa ja apuohjaajaa.

Tempo 120 v.

Seuran 120 v. -juhlavuotta vietettiin 2020. Syksyllä pidetyssä juhlanäyttelyssä oli esillä Tempon historia tarinana.

Hei näyttelyvieras!
Olen Terhi, kuvitteellinen Kouvolan Liikunta– ja voimisteluseura Tempon jäsen. Vien sinut nyt tutustumaan perheeni naisten ja vähän miestenkin elämänpolulle osana Tempon 120-vuotista historiaa.