Tiedotteet

16. tammikuuta 2021

Tempon koronaohjeistus

Kouvolan Liikunta- ja voimisteluseura Tempo ry:n ohjeistus Covid-19-pandemiaan liittyen (päivitetty 11.01.2021)

Me Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo ry:ssä seuraamme aktiivisesti COVID-19-epidemian tilannetta.

Kaikkien Tempon toiminnassa mukana olevien terveys ja turvallisuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Noudatamme THL:n, AVI:n, Suomen hallituksen, Voimisteluliiton ja Kouvolan kaupungit määräyksiä ja ohjeistusta. Päivitämme tiedon sivustollemme.

Vallitsevassa tilanteessa joudumme rajoittamaan ja muokkaamaan toimintaa aiempaan verraten.

Kaikkien toimintaan osallistuvien tulee noudattaa annettuja ohjeita turvallisuuden varmistamiseksi.

Toisten ryhmien kanssa on vältettävä kontaktia. Sisään- ja ulosmenot saleihin tehdään ohjaajajohtoisesti.

Lasten turvaväleistä tunnilla huolehtivat ohjaajat ja perheliikuntaryhmissä lapsen oma aikuinen.

Ohjeet käydään läpi ohjaajien toimesta ryhmien kanssa kauden alussa ja aina, kun niihin tulee päivityksiä.

Huoltajien tulee käydä ohjeet läpi lasten kanssa kotona.

Alaikäiset saavat osallistua lähiharjoituksiin vain, jos huoltaja on antanut siihen luvan.

Tunneille ei pidä osallistua, jos kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi.

Käsien pesu ja muu hygienia

Kädet pestään juuri ennen tunnille tuloa ja tunnin jälkeen kotona sekä tarvittaessa harjoitusten aikana. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski/aivasta tiiviisti kyynärtaipeeseen tai paperiliinaan. Käytetyt paperiliinat laitetaan heti roskakoriin ja pestään kädet. Jos on yskinyt/aivastanut käsiin, kädet pestään välittömästi. Ohjaajilla on käsidesiä, jota käytetään tarvittaessa.

Liikuntapaikkojen hygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Pukuhuonetiloja, auloissa olevia naulakoita, penkkejä ym. jokainen käyttää omalla vastuulla.

Suositeltavaa on, että tunneille saavutaan ja poistutaan harjoitusasu valmiiksi päällä.

Liikuntapaikkojen sisätiloissa tulisi viettää ennen ja jälkeen tunnin mahdollisimman vähän aikaa.

Jokaisella osallistujalla tulee olla oma juomapullo ja ne on pidettävä erillään toisistaan. Erityisesti lasten ja nuorten ryhmissä on tärkeää, että juomapullot nimetty selkeästi. Juomapullo tulee täyttää valmiiksi kotona.

Noudata aikatauluja

Harjoitusaikoja ja alkamisaikoja tulee noudattaa tarkasti. Vältetään ylimääräistä oleilua salien ulkopuolella ennen ja jälkeen tuntien. Saleihin siirrytään ohjaajajohtoisesti tunnin alkaessa, on tärkeää olla ajoissa paikalla kädet pestyinä ja oikeassa varustuksessa. Harjoitukset voidaan lopettaa ryhmästä riippuen n. 5-10 min ennen suunniteltua lopetusaikaa, jotta käsienpesu ja poistuminen ehditään suorittaa ennen seuraavaan ryhmän aloitusta. Huoltajat tai muut ylimääräiset henkilöt eivät saa tulla harjoitustiloihin ja saattoliikenne on pidettävä minimissä.

Huomioi turvavälit, vältä lähikontaktia

Harjoituksissa pyritään mahdollisuuksien mukaan välttämään lähikontaktia ja huomioimaan 2 metrin turvavälit myös pienten lasten kanssa. Tarpeetonta fyysistä kosketusta vältetään (esim. kättely ja halaaminen, kun näet ystäviä). Kontaktia otetaan vain niissä harjoituksen osissa, missä se on välttämätöntä (mm. liikkeissä avustaminen turvallisuussyistä). Hygienian tehostamisesta huolimatta pyritään harjoitukset viemään läpi laadusta, monipuolisuudesta ja vuorovaikutuksesta (esimerkiksi lapsen ja ohjaajan välillä) tinkimättä.

On tärkeää rajata lähikontaktien määrää ja helpottaa mahdollista altistuneiden jäljitystyötä.

Kasvomaskin käyttö

*12 vuotta täyttäneet jumppaajat käyttävät maskia jumpan alkuun asti ja asettavat maskin takaisin kasvoilleen heti jumpan loputtua

*lasta saattavalla aikuisella tulee olla maski käytössä sisätiloissa

*mikäli maskia ei pysty käyttämään niin suosittelemme käyttämään visiiriä

Harjoituksiin ei saa tulla sairaana

Tunnille ei saa tulla, jos on sairaana tai on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Jos lapsellasi, sinulla tai perheenjäsenelläsi on oireita, kuten hengitystieoireita, kuumetta, yskää, kurkkukipua, nuhaa, hengenahdistusta, haju/makuaistin menetys tai vatsatautioireita, ei saa osallistua tunnille. Kaikkien oireiden tulee olla täysin poissa vähintään 48h, ennen tunnille osallistumista. Jos olet käynyt koronatestissä, tulee sinun saada puhdas testivastaus ennen tunnille osallistumista ja kaikkien oireiden tulee olla täysin poissa vähintään 48h.

Jos olet matkustanut ulkomaille, pidä omaehtoinen kahden viikon (14 vrk) karanteeni ennen kuin osallistut seuran toimintaan.

Mitä tehdä mahdollisen koronavirustartunnan tai oireiden ilmetessä

Tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on paikallisella tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön.

Mikäli seuran tunneille osallistuneella jäsenellä todetaan positiivinen koronavirustartunta, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteenin. Seuran vastuulla on tarvittaessa, aluehallintoviraston niin ohjeistaessa, tiedottaa jäsenistöä asiasta. Seura on yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi.

Jos osallistujalla huomataan mitään sairauteen viittaavia oireita kesken tunnin, osallistuja ohjataan poistumaan tunnilta ja hänen tulee hakeutua viiveettä koronavirustestiin. Alaikäisen kohdalla ohjaaja on heti huoltajaan yhteydessä ja huoltajan on tultava hakemaan lapsi välittömästi harjoituksista. On erityisen tärkeää, että huoltajat ovat tavoitettavissa puhelimitse aina harjoitusten ajan.

Mikäli jäsenenä huomaat seuran tunneilla itselläsi mitään sairauteen viittaavia tai koronavirusinfektioon sopivia oireita, poistu tunnilta mahdollisemman pian. Ilmoita oireistasi ja mahdollisesta positiivisesta koronavirustartunnasta seuraan, jotta seurassa ollaan tietoisia tilanteesta ja altistuneet jäsenet voidaan tarvittaessa jäljittää ja asettaa karanteeniin.

Haluamme kaikki pysyä terveinä, siksi ohjeiden noudattaminen on tärkeää ihan jokaisen kohdalla!

Jos sinulla on kysyttävää ohjeistuksesta tai Tempon toiminnasta koronaepidemian aikana, voit ottaa yhteyttä seuran toimistoon.

Tiedotteet