Iloista liikkumista

Lapsille ja nuorille

Tervetuloa Tempon lasten ja nuorten tunneille!

Seuran tunnit ovat laadukkaita ja monipuolisia ja niitä vetävät koulutetut ammattilaiset/ammattimaiset ohjaajat. Tuntiselostuksista löydät kuvaukset tuntien sisällöistä. Osa tunneistamme on vain tytöille, osa pojille ja osa on sekaryhmiä. Kaikilla pienten lasten (alle 7v ) tunneilla on pääohjaajan lisäksi apuohjaaja.

Pidätämme oikeuden lakkauttaa tunnin, mikäli kävijöitä on kahdella peräkkäisellä tunnilla 5 tai vähemmän. Muutokset viikko-ohjelmiin kauden aikana ovat mahdollisia.

Seura ei korvaa yksittäisiä siitä johtumattomia liikuntasalien peruutuskertoja!

Jäsenet eivät ole vakuutettuja seuran kautta, joten huolehdithan lastesi vakuutusturvasta.

Ilmoittautuminen ryhmiin on pakollista

Erillistä ilmoittautumista ryhmiin ei ole käytössä, vaan ilmoittautuminen hoituu kausikortin oston yhteydessä tehtävällä tuntivalinnalla.

Kauppaan liittyvissä ongelmissa ota yhteyttä sähköpostitse: tempo@liikuntaseuratempo.fi

Huom! Tunteja ei ole hiihtoloman aikana (26.2.-4.3.2018) eikä pääsiäisen aikaan 29.3.-2.4.2018. Kevätkausi päättyy 29.4.2018 kevätnäytökseen.

Osallistuminen
Tunneille voi osallistua ainoastaan kortinhaltija (pl. perheliikunta). Lapsille ja nuorille ei konkreettista korttia toimiteta, vaan ryhmän/tunnin ohjaajalla on lista osallistujista.

Maksuaika
Lasten ja nuorten kortit tulee maksaa ennen osallistumista toiselle tunnille.

Tutustuminen
Kauden alussa on mahdollista tutustua ensimmäisen viikon ajan ryhmässä jonne on ilmoittautunut. Myös tutustuminen edellyttää kortin ostamisen verkkokaupastamme. Mikäli tutustumisen jälkeen lapsesi ei halua jatkaa ryhmässä, ilmoita siitä toimistolle niin vapautamme paikan seuraavalle halukkaalleja mitätöimme laskunne.

Toissijainen ryhmä
Lapsi voi ilmoittautua ensisijaisesti vain yhteen ryhmään. Kauden alettua voit kysellä sähköpostitse (tempo@liikuntaseuratempo.fi) vapaita paikkoja, jos lapsesi haluaisi käydä myös toisessa ryhmässä. Toisesta ryhmästä ei mene maksua, paitsi jos toissijainen ryhmä on telinevoimistelu, jolloin perimme tuntimaksujen erotuksen.

Käytännön ohjeita vanhemmille

Lapsella tulee olla jumpassa sisäliikuntaan soveltuvat varusteet. Lasten tunneilla ollaan joko avojaloin tai jumppatossuissa. Halutessasi voit pakata jumppakassiin myös nimikoidun juomapullon.

Jos lapsellasi on jokin erityisentuen tarve esim. astma, on siitä tärkeää kertoa ohjaajalle. Kerrothan tarvittaessa myös sairauksiin liittyvistä toimintaohjeista.

Huomioithan, että lapsi ei ole vakuutettu seuramme puolesta.

Tuothan lapsesi ajoissa tunnille.

Kauden alussa vanhemman olisi hyvä odottaa lasta liikuntatilan ulkopuolella, jos lapselle tulee jokin hätä uudessa tilanteessa/ryhmässä, niin oma vanhempi on silloin lähellä.

Ennen tuntia olisi hyvä, että etenkin pienemmät lapset käytettäisiin vessassa.

Ohjaajamme ovat toimittaneet lain vaatiman rikosrekisteriotteen (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä).

Ohjaajamme ovat koulutettuja.

Tuntikuvaukset

 1. Koko perhe liikkuu

  Koko perhe liikkuu -tunnilla ohjauksen pääpaino on vanhemmilla, isovanhemmilla tai muilla lapsen läheisillä aikuisilla, jotka haluavat viettää liikunnallisen tuokion yhdessä lasten kanssa. Lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia välineitä, temppuja, oman kehonsa hallintaa, musiikkiliikuntaa ja ryhmässä toimimista oman tutun ja turvallisen aikuisensa tukemana. Tunneilla leikitään, pelataan, temppuillaan ja hassutellaan ohjaajan antamien ohjeiden mukaisesti ja eri-ikäisten lasten taidot huomioiden.

  (perhe = aikuinen/aikuiset + 1-4 lasta iältään 2-7 -vuotta)


 2. Perheliikunta

  Perheliikuntatunnilla liikkuvat lasten ohella myös aikuiset. Lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia välineitä, temppuja, oman kehonsa hallintaa, musiikkiliikuntaa ja ryhmässä toimimista oman tutun ja turvallisen aikuisensa tukemana. Tunneilla kierretään temppurataa ja liikutaan teeman mukaisesti välineitä ja musiikkia hyödyntäen. Perheliikunnassa pääpaino on hauskanpidolla ja yhdessäololla!

  Aikuinen + lapsi 1 – 3 v.


 3. Pikkuprinsessat 3v

  Pikku Prinsessat on tyttöjen satujumppaa parhaimmillaan. Tunneilla koetaan leikkimisen iloa, musiikin rytmejä ja ennen kaikkea liikunnan riemua. Tunneilla kehittyvät motoriset perustaidot, kehonhahmotus, eläytyminen ja ilmaisu. Pikku Prinsessat toimii valmistavana ryhmänä tanssillisen voimistelun ryhmille.


 4. Tanssillinen voimistelu 4-10v (useita ryhmiä)

  ’Mintut’ 4-5 v., ‘Laventelit’ 6-7 v.,’Timjamit’ 8-9 v. ja ’Rosmariinit’ 10-11 v.

  Tunneilla harjoitellaan tanssillisen voimistelun perusliikkeitä, harjoitetaan liikkuvuutta ja kehonhallintaa sekä tehdään luovuusharjoituksia. Opettelussa käytetään apuna lasten omaa mielikuvitusta sekä musiikkia. Tunneilla harjoitellaan myös lyhyitä ja pidempiä koreografioita ja tutustutaan erilaisiin välineisiin kuten palloon ja naruun sekä tehdään akrobatiaharjoituksia. Vanhempien tyttöjen kanssa tehdään myös lajinomaisia lihaskuntoharjoitteita.


 1. Telmis 3-4v

  Monipuolista tutustumista liikuntaan. Temppuilun, telmimisen, leikin ja satujen avulla lasten kehonhallinta kehittyy ja mieli virkistyy. Luvassa leikkejä, temppuratoja, kiipeilyä sekä musiikkiliikuntaa.


 2. Temppukoulu 5-7 v

  Temppukoulussa temppuillaan vauhdikkaasti ja leikitään hauskoja leikkejä. Tutustutaan mm. eri telineisiin, sirkustellaan ja kokeillaan akrobatiaa. Temppukoulu toimii valmistavana ryhmänä Telinevoimisteluun.


 3. Telinevoimistelu 7-17v (useita ryhmiä)

  Telinevoimistelussa opetellaan kehonhallintaa, koordinaatiota ja akrobatiaa. Telinevoimistelussa tutustutaan permantoon, rekkiin, renkaisiin, puomiin, nojapuihin ja hyppyyn. Telinevoimistelu toimii hyvänä oheisharjoittelumuotona erityistä taitoa ja motoriikkaa vaativissa lajeissa kuten esim. taitoluistelu, jääkiekko, jalkapallo, koripallo, pesäpallo, yleisurheilu ja kamppailulajit (paini, judo, karate jne).


 4. Mix Treeni 8-12 v, UUSI TUNTI

  Tanssia, leikkejä, luovuusharjoituksia sekä naruhyppelyä temppuja samalla tehden. Tärkeintä tunnilla on monipuolinen harjoittelu ja ilo. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita.


MAANANTAI

Haanojan Haalin palloilusali
17.30-18.15 Telmis I / 3-4 v / Henni & Sanni L.
18.15-19.00 Temppukoulu I / 5-7 v / Henni & Sanni L.

TIISTAI

Kaunisnurmen koulu
17.00-18.00 TaVo Timjamit / 8-9 v / Kaisa
18.00-19.00 TaVo Rosmariinit / 10-11 v / Kaisa

KESKIVIIKKO

Haanojan Haalin palloilusali
17.30-18.15 Telmis II / 3-4 v / Emmi-Riika & Eva-Maria
18.15-19.00 Temppukoulu II / 5-7 v / Emmi-Riika & Eva-Maria

Tornionmäen koulu
17.30-18.30 Telinevoimistelu alkeet / t+p 7-9 v / Maria
18.30-19.30 Telinevoimistelu jatko / t+p 7-9 v / Maria

Kaunisnurmen koulu
17.00-18.00 TaVo Mintut / 4-5 v / Riikka
18.00-19.00 TaVo Laventelit / 6-7 v / Heidi
19.00-20.00 Mix Treeni / tytöt 8-12 v / Anni P.

TORSTAI

Tornionmäen koulu
17.30-18.30 Telinevoimistelu jatko / tytöt 10-12 v / Timo
18.30-19.30 Telinevoimistelu jatko / tytöt 12-17 v / Timo

Vahteron koulu
16.30-17.15 Perheliikunta / 1-3v / Liisi
17.30-18.30 TaVo Pikkuprinsessat 3 v / Oona
17.30-18.30 Telinevoimistelu alkeet II, 7-9v t+p / Maria

PERJANTAI
Tornionmäen koulu
16.30-17.30 Telinevoimistelu jatko/ tytöt 10-15v / Timo

LAUANTAI
Vahteron koulu
10.00-11.00 Koko perhe liikkuu 2-7v / Vaihtuva ohjaaja

KEVÄT 2018

PERHELIIKUNTA