Iloista liikkumista

Lapsille ja nuorille

Tervetuloa Tempon lasten ja nuorten tunneille!

Seuran tunnit ovat laadukkaita ja monipuolisia ja niitä vetävät koulutetut ammattilaiset/ammattimaiset ohjaajat. Tuntiselostuksista löydät kuvaukset tuntien sisällöistä. Osa tunneistamme on vain tytöille, osa pojille ja osa on sekaryhmiä. Kaikilla pienten lasten (alle 7 v. ) tunneilla on pääohjaajan lisäksi apuohjaaja.

Pidätämme oikeuden lakkauttaa tunnin, mikäli ryhmässä on alle kuusi osallistujaa. Muutokset viikko-ohjelmaan kauden aikana ovat mahdollisia.

Seura ei korvaa yksittäisiä siitä johtumattomia liikuntasalien peruutuskertoja!

Jäsenet eivät ole vakuutettuja seuran kautta, joten huolehdithan lastesi vakuutusturvasta.

Laskutamme kerran toimintakauden aikana jäsenmaksun 15€ kaikilta harrastajilta.

 • PERHELIIKUNTA
 • 70 €
 • Oikeuttaa yhden perheen osallistumisen valitulle tunnille.

 • KAUSIMAKSU
 • 80 €
 • Oikeuttaa yhden lapsen / nuoren osallistumisen valitulle tunnille.

 • TELINE- JA AKROBATIAVOIM. HARRASTE
 • 90 €
 • Oikeuttaa yhden lapsen / nuoren osallistumisen valitulle tunnille.

 • TELINE- JA AKROBATIAVOIM. HARRASTE-KILPA
 • 150 €
 • Oikeuttaa yhden lapsen / nuoren osallistumisen valitulle tunnille.

 • TELINE- JA AKROBATIAVOIM. KILPA
 • 250 €
 • Oikeuttaa yhden lapsen / nuoren osallistumisen valitulle tunnille.

Ilmoittautuminen hoituu Hoika jäsenrekisterissä.

Ilmoittautumiseen liittyvissä ongelmissa ota yhteyttä sähköpostitse: toimisto@liikuntaseuratempo.fi

Toimimme Suomen hallituksen linjausten ja sääntöjen mukaisesti  COVID-19-tartuntatautiepidemian aikana.

Tästä voit lukea kuinka seura on varautunut tartuntatautiepidemiaan ja kuinka harrastusmaksujen palautuksen kanssa toimitaan, mikäli kausi keskeytyy.

Kevätkausi alkaa 31.1. ja päättyy 22.5.
Huom! Tunteja ei ole talvilomaviikolla (9) 28.2. – 6.3.2022, eikä pääsiäisenä 15.4.-18.4.

Osallistuminen
Tunneille voi osallistua ainoastaan ryhmään ilmoittautuneet (lapsi, nuori tai perhe). Ryhmän/tunnin ohjaajalla on lista osallistujista. Harjoituksiin ei voi osallistua, jos edellisen kauden (syys- tai kevätkausi) harrastusmaksu on maksamatta.

Syyskaudella aloittaneet harrastajat siirtyvät automaattisesti kevätkaudelle. Kevätkauden ilmoittautuminen koskee ainoastaan uusia harrastajia ja ryhmien vaihtoa. Kevätkauden harrastajille tarjotaan mahdollisuus ilmoittautua ennakkoon seuraavalle syyskaudelle. Ilmoittautumisajankohdasta tiedotetaan erikseen.

Maksuaika
Lasten ja nuorten harrastusmaksut tulee maksaa ennen osallistumista toiselle tunnille.

Tutustuminen
Kauden alussa on mahdollista tutustua ensimmäisen viikon ajan ryhmässä jonne on ilmoittautunut. Myös tutustuminen edellyttää ilmoittautumisen Hoika jäsenrekisterissä. Mikäli tutustumisen jälkeen lapsesi ei halua jatkaa ryhmässä, ilmoita siitä toimistolle niin vapautamme paikan seuraavalle halukkaalle ja mitätöimme laskunne.

Toissijainen ryhmä
Lapsi voi ilmoittautua useampaan eri ryhmään. Toisesta ryhmästä saa 20 euron alennuksen valitsemalla Hoika-jäsenrekisterijärjestelmässä ryhmän Lapsiryhmien alennus kahdessa ryhmässä harrastaville.

Voimistelijan polku

Kaaviosta voi tutkia etenemisvaihtoehtoja harrastuksessa.

Voimistelukoulu

Kaikki Tempon alle 12-vuotiaiden lasten ryhmät kuuluvat Voimisteluliiton  Voimistelukoulu-konseptin alle. Konsepti sitouttaa meidät:

 • Tarjoamaan laadukasta lasten voimistelua
 • Huolehtimaan ohjaajiemme koulutuksesta
 • Painottamaan ohjauksessa lasten perusliikuntataitoja ja voimistelun alkeita

Tempo on lasten- ja nuorten Tähtiseura!

Käytännön ohjeita vanhemmille

Lapsella tulee olla tunnilla sisäliikuntaan soveltuvat varusteet. Lasten tunneilla ollaan joko avojaloin tai jumppatossuissa (ei kengissä). Halutessasi voit pakata mukaan myös nimikoidun juomapullon.

Jos lapsellasi on jokin erityisen tuen tarve (esim. astma, ADHD, diabetes), on siitä tärkeää kertoa ohjaajalle. Kerrothan tarvittaessa myös sairauksiin liittyvistä toimintaohjeista tai muista lasta koskevista huomioitavista seikoista.

Huomioithan, että lapsi ei ole vakuutettu seuramme puolesta.

Tuothan lapsesi ajoissa tunnille.

Kauden alussa pienimpien lasten huoltajien olisi hyvä odottaa liikuntatilan ulkopuolella. Jos lapselle tulee jokin hätä uudessa tilanteessa/ryhmässä, niin oma vanhempi on silloin lähellä ja tarvittaessa tukena.

Ennen tuntia olisi hyvä, että etenkin pienimmät lapset käytettäisiin vessassa.

Ohjaajamme ovat toimittaneet lain vaatiman rikosrekisteriotteen (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä).

Ohjaajamme ovat koulutettuja.

Tuntikuvaukset

 1. Koko perhe liikkuu 2-7 v.

  Koko perhe liikkuu -tunnilla ohjauksen pääpaino on vanhemmilla, isovanhemmilla tai muilla lapsen läheisillä aikuisilla, jotka haluavat viettää liikunnallisen tuokion yhdessä lasten kanssa. Lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia välineitä, temppuja, oman kehonsa hallintaa, musiikkiliikuntaa ja ryhmässä toimimista oman tutun ja turvallisen aikuisensa tukemana. Tunneilla leikitään, pelataan, temppuillaan ja hassutellaan ohjaajan antamien ohjeiden mukaisesti ja eri-ikäisten lasten taidot huomioiden.

  (perhe = aikuinen/aikuiset + 1-4 lasta iältään 2-7 -vuotta)

 2. Perheliikunta 1-3 v.

  Perheliikuntatunnilla liikkuvat lasten ohella myös aikuiset. Lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia välineitä, temppuja, oman kehonsa hallintaa, musiikkiliikuntaa ja ryhmässä toimimista oman tutun ja turvallisen aikuisensa tukemana. Tunneilla kierretään temppurataa ja liikutaan teeman mukaisesti välineitä ja musiikkia hyödyntäen. Perheliikunnassa pääpaino on hauskanpidolla ja yhdessäololla!

  Aikuinen + lapsi 1 – 3 v.

 3. Pikkuprinsessat 2017 syntyneet

  Pikku Prinsessat on tyttöjen satujumppaa parhaimmillaan. Tunneilla koetaan leikkimisen iloa, musiikin rytmejä ja ennen kaikkea liikunnan riemua. Tunneilla kehittyvät motoriset perustaidot, kehonhahmotus, eläytyminen ja ilmaisu. Pikku Prinsessat toimii valmistavana ryhmänä tanssillisen voimistelun ryhmille.

 4. Tanssillinen voimistelu 4-13v (useita ryhmiä)

  Salviat 4-5 v.
  Kamomillat 6-7 v.
  Mintut 8-9 v.
  Laventelit 10-11 v.
  Perillat yli 10v. (showtanssi ja tanssillinen voim.)

  Tunneilla harjoitellaan tanssillisen voimistelun perusliikkeitä, harjoitetaan liikkuvuutta ja kehonhallintaa sekä tehdään luovuusharjoituksia. Opettelussa käytetään apuna lasten omaa mielikuvitusta sekä musiikkia. Tunneilla harjoitellaan myös lyhyitä ja pidempiä koreografioita ja tutustutaan erilaisiin välineisiin kuten palloon ja naruun sekä tehdään akrobatiaharjoituksia. Vanhempien tyttöjen kanssa tehdään myös lajinomaisia lihaskuntoharjoitteita.

  Perillat 

  Joukkue tarkoitettu yli 8- vuotiaille jo aikaisemmin esimerkiksi balettia, tanssillista voimistelua tai tanssia harrastaneille. Joukkue harjoittelee astetta tavoitteelisemmin ja pyrkii osallistumaan joko tanssillisen voimistelun tai showtanssin kisoihin.
  Harjoituksissa tarkoituksena on harjoitella tanssillista voimistelua sekä showtanssia.

 5. Akrobatiavoimistelu

  AKROBATIAVOIMISTELUN
  Harrasteryhmä yli 6v

  Akrobatiavoimistelu on näyttävä ja innostava voimistelulaji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Akrobatiavoimistelu kehittää vartalon hallintaa, lihasvoimaa, liikkuvuutta, ketteryyttä sekä tasapaino- ja koordinaatiokykyä.

  Akrobatiavoimistelun harrasteryhmässä harjoitellaan akrobatiaa monipuolisesti sekä pareina, ryhminä että yksilöinä.

  Harrasteryhmään ovat tervetulleita kaikki yli 6-vuotiaat akrobatiasta kiinnostuneet tytöt ja pojat eikä lajitaustaa vaadita.

  Ryhmä harjoittelee
  keskiviikkoisin klo 17.30-18.30
  Tornionmäen koulun salissa

  AKROBATIAVOIMISTELUN
  Harrastekilparyhmä yli 7v

  Akrobatiavoimistelu on näyttävä ja innostava voimistelulaji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Akrobatiavoimistelu kehittää vartalon hallintaa, lihasvoimaa, liikkuvuutta, ketteryyttä sekä tasapaino- ja koordinaatiokykyä.

  Lajissa kilpaillaan akrobatiavoimistelun kilpajärjestelmän mukaisissa tasoluokissa kokoonpanoina (pari, trio, nelikko) sekä yksilöinä akropuilla.

  Harrastekilparyhmän voimistelijat osaavat jo voimistelun perustaidot ja ovat motivoituneita tavoitteellisempaan harjoitteluun.
  Heillä on mahdollisuus osallistua akrobatiavoimistelun ensimmäisten luokkien kilpailuihin (staraluokka sekä 1-luokka).

  Harrastekilparyhmä harjoittelee
  tiistaisin ja perjantaisin klo 18.30-20.00 Tornionmäen koulun salissa

  AKROBATIAVOIMISTELUN
  Kilparyhmä yli 7v

  Akrobatiavoimistelu on näyttävä ja innostava voimistelulaji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Akrobatiavoimistelu kehittää vartalon hallintaa, lihasvoimaa, liikkuvuutta, ketteryyttä sekä tasapaino- ja koordinaatiokykyä.

  Lajissa kilpaillaan akrobatiavoimistelun kilpajärjestelmän mukaisissa tasoluokissa kokoonpanoina (pari, trio, nelikko) sekä yksilöinä akropuilla.

  Kilparyhmän voimistelijat harjoittelevat tavoitteellisesti 3-4x/vko ja kilpailevat luokissa 2-4 sekä tavoittelevat kansallista menestystä.

  Kilparyhmään siirrytään harrastekilparyhmästä voimistelijan taitojen kehittyessä valmentajan suosituksesta.
  Kilparyhmän voimistelijat ovat suorittaneet vähintään pronssimerkin.

  Lisätietoja antaa kilparyhmän valmentaja valmentaja.kati@gmail.com

 1. Telmis 3-4v

  Monipuolista tutustumista liikuntaan. Temppuilun, telmimisen, leikin ja satujen avulla lasten kehonhallinta kehittyy ja mieli virkistyy. Luvassa leikkejä, temppuratoja, kiipeilyä sekä musiikkiliikuntaa.

 2. Temppukoulu 5-7 v

  Temppukoulussa temppuillaan vauhdikkaasti ja leikitään hauskoja leikkejä. Tutustutaan mm. eri telineisiin, sirkustellaan ja kokeillaan akrobatiaa. Temppukoulu toimii valmistavana ryhmänä Telinevoimisteluun.

 3. Telinevoimistelu tyttöjen Ryhmät 11-17v. (useita ryhmiä)

  Telinevoimistelu on monipuolinen yksilölaji. Harjoittelu sisältää voimisteluliikkeiden harjoittelua eri telineillä sekä kehonhallinta-, lihaskunto- ja liikkuvuusharjoittelua.

  Telineitä ovat mm. permanto, rekki, puomi, nojapuut ja hyppy. Uusia ja vaikeampialiikkeitä oppii toistojen kautta. Hauskuutta ei harjoituksissa unohdeta. Harjoittelu ryhmässä kehittää sosiaalisia taitoja, luo kaverisuhteita ja kannustava ilmapiiri auttaa voimistelijaa kehittymään.

  Aloittelijat – Vuosina 2011-2014 syntyneet
  Ryhmä on tarkoitettu 7-10-vuotiaille tytöille, jotka eivät ole aiemmin
  harrastaneet telinevoimistelua tai ovat harrastaneet voimistelua
  temppukoulussa. Ryhmä on tarkoitettu myös niille aiemmin
  telinevoimistelussa mukana olleille, joiden telinevoimistelun perustaidot
  vaativat vielä harjoittelua.

  Harrastajat – Vuosina 2011-2014 syntyneet
  Ryhmä on tarkoitettu 7-10-vuotiaille tytöille, jotka ovat kaudella 2020-2021 olleettelinevoimistelun Aloittelijat ryhmässä, ja ovat ohjaajien mielestä valmiitaetenemään seuraavalle tasolle. Lisäksi ryhmä on tarkoitettu kaudella
  2020-2021 Harrastajat ryhmässä olleille, joiden taitotaso ei ole vielä
  valmis seuraavaan taitotasoryhmään. Ryhmään voi tulla uutena
  voimistelijana, jos osaa seuraavat liikkeet: vaaka, silta selinmakuulta ylös,
  kuperkeikka eteen ja taakse (molemmista käsistä koko kämmen mukana
  liikettä tehtäessä) ja päälläseisonta tuettuna tai seinä vasten.

  Edistyneet – Vuosina 2011-2013 syntyneet
  Ryhmä on tarkoitettu 8-10-vuotiaille tytöille, jotka ovat olleet kaudella 2020-2021 Edistyneet ryhmässä eikä taitotaso vielä riitä seuraavaan taitotasoryhmään. Lisäksi ryhmä on tarkoitettu kaudella 2020-2021 Harrastajat ryhmässä olleille, jos ohjaajien mielestä ovat valmiita etenemään seuraavalle taitotasolle. Ryhmään voi tulla uutena voimistelijana, jos osaa seuraavat liikkeet: kuperkeikat eteen ja taakse, kärrynpyörä, käsilläseisonta, puolivoltti tai
  flikki vähintään avustettuna.

  Taitajat, 2 krt/vko harjoitteleva ryhmä, 2009-2012 vuosina syntyneille
  Ryhmä on tarkoitettu 9-12 -vuotiaille tytöille. Ohjaajat valitsevat
  voimistelijat ryhmään. Kuvaus tarkentuu myöhemmin.

  Nohevat (11-12v., 2009-2010 vuosina syntyneille)
  Ryhmä on tarkoitettu kaudella 2020-2021 Jatko 1 ja Edistyneet ryhmissä
  olleille voimistelijoille, jotka ikänsä puolesta kuuluvat tähän ryhmään.
  Ryhmään voi tulla uutena voimistelijana, jos osaa seuraavat liikkeet:
  kuperkeikat eteen ja taakse, kärrynpyörä, käsilläseisonta, puolivoltti tai
  flikki vähintään avustettuna.

  Etevät (yli 13 v., eli vuonna 2007 tai sitä aiemmin syntyneille)
  Ryhmä on tarkoitettu kaudella 2020-2021 Jatko 1 ja Jatko 2 ryhmissä
  olleille voimistelijoille, jotka ikänsä puolesta kuuluvat tähän ryhmään.
  Ryhmään voi tulla uutena voimistelijana, jos osaa seuraavat liikkeet:
  kuperkeikat eteen ja taakse, kärrynpyörä, käsilläseisonta, puolivoltti itse
  tehtynä ja flikki itse tehtynä.

 4. Ninjakoulu 7-10-vuotiaat pojat

  Ninjakoulussa harjoitellaan liikunnan perustaitoja yhdistettynä ninjateemaan. Tunneilla käytetään leikkiä liikunnan tukena ja tehdään ninjatemppuja, -voltteja ja -hyppyjä. Tunti yhdistää parkouria ja telinevoimistelua ja se on tarkoitettu 7-10-vuotiaille pojille.

 5. Minininjat 4-6-vuotiaat

  Minininjoissa temppuillaan vaudikkaasti leikin varjolla. Temppuradat, hypyt ja esteiden ylityksen tulevat tutuiksi ryhmän ninjoille. Mikäli jäit varasijalle Temppukoulussa on tämä ryhmä yhtä hyvä vaihtoehto.

Lasten viikko-ohjelma

Aikataulun muutokset ovat mahdollisia!

MAANANTAI
Kymintehtaan koulu

17:15-18:00 Salviat / 4-5 v. / Johanna ja Anni
18.00-19.00 TaVo Kamomillat / 6-7 v. / Johanna ja Anni

Tornionmäen koulu
17.30-19.30 Telinevoimistelu Taitajat / 9-12 v. / Maria ja Erin
19.00-20.00 Telinevoimistelu Nohevat / 11-12-vuotta/ Marika ja Galina

TIISTAI
Kouvolatalo

17.30-19.00 TaVo Perillat (show-tanssi) / yli 8 v. / Moona
19.00-20.00 TaVo Akrobatiavoimistelun kilparyhmä / yli 7 v. /Moona

Kuusankosken keskustan koulu
17:15-18.00 Telmis III / 3-4 v. / Noora + Moona
18:15-19:00 Temppukoulu III / 5-7 v. / Noora + Moona

Tornionmäen koulu
18.30-20.00 Akrobatiavoimistelu harraste-kilpa / yli 7 v. / Marika ja Galina
18.30-19.30 Telinevoimistelu Edistyneet / 8-10 v. tytöt / Laura ja Sandra

Vahteron koulu
18.00-19.00 Temppukoulu I / Nea ja Noora

KESKIVIIKKO
Vahteron koulu

17.00-17.45 Telmis I / 3-4 v. / Nea + Tiina
18.00-19.00 TaVo Mintut / 8-9 v. /Heidi (20.4. lähtien, 6. ja 13.4. Kouvolatalolla klo 17.30-18:30)

Tornionmäen koulu
17.00-18.00 Telinevoimistelu Aloittelijat / 7-10 v. tytöt / Erin ja Tessa
17.30-18.30 Akrobatiavoimistelu harrasteryhmä / yli 6 v. / Marika ja Enna + Lili
18.00-19.00 Telinevoimistelu Harrastajat / 7-10 v. tytöt / Erin ja Tessa
18:30-20.00 Akrobatiavoimistelu kilparyhmä / yli 7 v. / Kati ja Marika

Yhteiskoulun punainen rakennus
18.15-19:00 Minininjat / 4-6 v. / Emmi-Riika, Henni ja Nea

TORSTAI
Vahteron koulu

16.30-17.30 Perheliikunta 1 / 1-3 v. lapsi+aikuinen / Vaihtuva ohjaaja
17.30-18.15 Pikku Prinsessat / 3-4 v. / Liisi + Kaisa + Aino
17.30-18.15 Telmis II / 3-4 v. / Henni ja Erika
18.15-19.15 Temppukoulu II / 5-7 v. / Henni ja Erika
18.30-19.30 Tavo Laventelit / 10-11 v. / Kaisa

Tornionmäen koulu
16.30-18.30 Taitajat / tytöt/ Maria ja Erin
17.30-18.30 Telinevoimistelu Etevät / yli 13 v. / Timo+Tessa

PERJANTAI
Tornionmäen koulu

18.30-20.00 Akrobatiavoimistelu harraste-kilpa / yli 7 v./ Marika ja Galina
18.30-20.00 Akrobatiavoimistelu kilpa / yli 7v. / Kati

LAUANTAI
Vahteron koulu

10.00-11.00 Koko perhe liikkuu / 2-7 v. lapsi+aikuinen / Liisi ja Henni

Tornionmäen koulu
11.00-13.00 Akrobatiavoimistelu kilpa / yli 7 v. / Kati ja Marika
13.00-14.00 Ninjakoulu / 7-8 v. pojat / Arttu ja Nuutti
14.00-15.00 Ninjakoulu / yli 9-10 v. pojat / Arttu + Nuutti