Iloista liikkumista

Lapsille ja nuorille

Tervetuloa Tempon lasten ja nuorten tunneille!

Seuran tunnit ovat laadukkaita ja monipuolisia ja niitä vetävät koulutetut ammattilaiset/ammattimaiset ohjaajat. Tuntiselostuksista löydät kuvaukset tuntien sisällöistä. Osa tunneistamme on vain tytöille, osa pojille ja osa on sekaryhmiä. Kaikilla pienten lasten (alle 7v ) tunneilla on pääohjaajan lisäksi apuohjaaja.

Pidätämme oikeuden lakkauttaa tunnin, mikäli kävijöitä on kahdella peräkkäisellä tunnilla 5 tai vähemmän. Muutokset viikko-ohjelmiin kauden aikana ovat mahdollisia.

Seura ei korvaa yksittäisiä siitä johtumattomia liikuntasalien peruutuskertoja!

Jäsenet eivät ole vakuutettuja seuran kautta, joten huolehdithan lastesi vakuutusturvasta.

KAIKKI KEVÄTKAUDEN LASTEN JA NUORTEN TUNNIT MUKAAN LUKIEN KEVÄTNÄYTÖS ON PERUTTU!

 • PERHELIIKUNTA
 • 55 €
 • Oikeuttaa yhden perheen osallistumisen valitulle tunnille.

 • KAUSIKORTTI
 • 75 €
 • Oikeuttaa yhden lapsen / nuoren osallistumisen valitulle tunnille.

 • TELINEVOIMISTELU
 • 90 €
 • Oikeuttaa yhden lapsen / nuoren osallistumisen valitulle tunnille.

Erillistä ilmoittautumista ryhmiin ei ole käytössä, vaan ilmoittautuminen hoituu kausikortin oston yhteydessä tehtävällä tuntivalinnalla.

Kauppaan liittyvissä ongelmissa ota yhteyttä sähköpostitse: tempo@liikuntaseuratempo.fi

Kevätkausi alkaa 7.1.2020 ja päättyy 30.04.2020.
Huom! Tunteja ei ole talvilomaviikolla (9) 24.2.-1.3.2020 ja pääsiäisenä 10.4.-13.4.2020.

Osallistuminen
Tunneille voi osallistua ainoastaan kortinhaltija (pl. perheliikunta). Lapsille ja nuorille ei konkreettista korttia toimiteta, vaan ryhmän/tunnin ohjaajalla on lista osallistujista.

Maksuaika
Lasten ja nuorten kortit tulee maksaa ennen osallistumista toiselle tunnille.

Tutustuminen
Kauden alussa on mahdollista tutustua ensimmäisen viikon ajan ryhmässä jonne on ilmoittautunut. Myös tutustuminen edellyttää kortin ostamisen verkkokaupastamme. Mikäli tutustumisen jälkeen lapsesi ei halua jatkaa ryhmässä, ilmoita siitä toimistolle niin vapautamme paikan seuraavalle halukkaalleja mitätöimme laskunne.

Toissijainen ryhmä
Lapsi voi ilmoittautua ensisijaisesti vain yhteen ryhmään. Kauden alettua voit kysellä sähköpostitse (tempo@liikuntaseuratempo.fi) vapaita paikkoja, jos lapsesi haluaisi käydä myös toisessa ryhmässä. Toisesta ryhmästä ei mene maksua, paitsi jos toissijainen ryhmä on telinevoimistelu, jolloin perimme tuntimaksujen erotuksen.

Käytännön ohjeita vanhemmille

Lapsella tulee olla jumpassa sisäliikuntaan soveltuvat varusteet. Lasten tunneilla ollaan joko avojaloin tai jumppatossuissa. Halutessasi voit pakata jumppakassiin myös nimikoidun juomapullon.

Jos lapsellasi on jokin erityisentuen tarve esim. astma, on siitä tärkeää kertoa ohjaajalle. Kerrothan tarvittaessa myös sairauksiin liittyvistä toimintaohjeista.

Huomioithan, että lapsi ei ole vakuutettu seuramme puolesta.

Tuothan lapsesi ajoissa tunnille.

Kauden alussa vanhemman olisi hyvä odottaa lasta liikuntatilan ulkopuolella, jos lapselle tulee jokin hätä uudessa tilanteessa/ryhmässä, niin oma vanhempi on silloin lähellä.

Ennen tuntia olisi hyvä, että etenkin pienemmät lapset käytettäisiin vessassa.

Ohjaajamme ovat toimittaneet lain vaatiman rikosrekisteriotteen (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä).

Ohjaajamme ovat koulutettuja.

Tuntikuvaukset

 1. Koko perhe liikkuu 2-7 v.

  Koko perhe liikkuu -tunnilla ohjauksen pääpaino on vanhemmilla, isovanhemmilla tai muilla lapsen läheisillä aikuisilla, jotka haluavat viettää liikunnallisen tuokion yhdessä lasten kanssa. Lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia välineitä, temppuja, oman kehonsa hallintaa, musiikkiliikuntaa ja ryhmässä toimimista oman tutun ja turvallisen aikuisensa tukemana. Tunneilla leikitään, pelataan, temppuillaan ja hassutellaan ohjaajan antamien ohjeiden mukaisesti ja eri-ikäisten lasten taidot huomioiden.

  (perhe = aikuinen/aikuiset + 1-4 lasta iältään 2-7 -vuotta)


 2. Perheliikunta 1-3 v.

  Perheliikuntatunnilla liikkuvat lasten ohella myös aikuiset. Lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia välineitä, temppuja, oman kehonsa hallintaa, musiikkiliikuntaa ja ryhmässä toimimista oman tutun ja turvallisen aikuisensa tukemana. Tunneilla kierretään temppurataa ja liikutaan teeman mukaisesti välineitä ja musiikkia hyödyntäen. Perheliikunnassa pääpaino on hauskanpidolla ja yhdessäololla!

  Aikuinen + lapsi 1 – 3 v.


 3. Pikkuprinsessat 2016 syntyneet

  Pikku Prinsessat on tyttöjen satujumppaa parhaimmillaan. Tunneilla koetaan leikkimisen iloa, musiikin rytmejä ja ennen kaikkea liikunnan riemua. Tunneilla kehittyvät motoriset perustaidot, kehonhahmotus, eläytyminen ja ilmaisu. Pikku Prinsessat toimii valmistavana ryhmänä tanssillisen voimistelun ryhmille.


 4. Tanssillinen voimistelu 4-13v (useita ryhmiä)

  Kamomillat 4-5 v. (2014-2015 syntyneet)
  Mintut 6-7 v.
  Laventelit 8-9 v.
  Timjamit 10-11 v.
  Rosmariinit 12-13 v.

  Tunneilla harjoitellaan tanssillisen voimistelun perusliikkeitä, harjoitetaan liikkuvuutta ja kehonhallintaa sekä tehdään luovuusharjoituksia. Opettelussa käytetään apuna lasten omaa mielikuvitusta sekä musiikkia. Tunneilla harjoitellaan myös lyhyitä ja pidempiä koreografioita ja tutustutaan erilaisiin välineisiin kuten palloon ja naruun sekä tehdään akrobatiaharjoituksia. Vanhempien tyttöjen kanssa tehdään myös lajinomaisia lihaskuntoharjoitteita.


 5. Akrobatiavoimistelun kilparyhmä 8-18 v.

  Akrobatiavoimistelussa tarvitaan tasapainoa ja luottamusta. Tässä taitolajissa yhdistyvät joukkuevoimistelun esteettisyys ja telinevoimistelusta tuttu akrobatia. Liikkeiden tukena käytetään musiikkia ja ainoana välineenä ihmiskehoa. Liikkeet sisältävät erilaisia pyramideja, heittoja, voltteja ja koreografiaa ja ne perustuvat taidokkaaseen voimankäyttöön, tasapainoon, liikkuvuuteen ja ilmaisukykyyn sekä ryhmän yhtäaikaisuuteen. Lajissa kilpaillaan pareina ja joukkueina (naiset trio, miehet nelikko) sekä Gym For Life sarjassa suurempina ryhminä. Lisäksi yksilönä voi osallistua kilpailuihin akropuilla.

  Ryhmään hakemisesta voit tiedustella toimistoltamme.


 6. Leikkisjumppa 4-7 v.

  Leikkisjumpassa liikkuvat noin 4-7 -vuotiaat lapsen ilman vanhempien läsnäoloa. Tunneilla (45min) kokeillaan erilaisia liikuntavälineitä, temppuillaan, pallotellaan, harjoitellaan oman kehon hallintaa ja kierretään temppurataa. Kullakin kerralla liikutaan tuntiteeman mukaisesti välineitä ja musiikkia hyödyntäen.


 7. Ninjagym 7-10 v.

  7-10 -vuotiaille tarkoitetussa Ninja gymissä yhdistyvät parkour, voimaharjoittelu, voltit ja voimistelu. Tärkeintä on erilaisten taitojen ja temppujen opettelu turvallisesti, sekä kehonhallinta yhdistettynä hauskaan yhdessä oppimiseen. Ninja Gym sopii kaikille taustaan ja kokemukseen katsomatta.


 8. Freegym 11v ->

  Yli 11-vuotiaille Freegym on nuorille suunnattu harjoittelumuoto, jossa rikotaan perinteisen voimistelun rajoja. Harjoituksissa yhdistetään parkour, voltit, voimistelu ja voimaharjoittelu. Lajissa keskitytään taitojen ja temppujen harjoitteluun, kilpailujärjestelmät ja niiden vaatimukset unohdetaan. Freegym sopii kaikille taustaan ja kokemukseen katsomatta.


 1. Vauvajumppa 2-12 kk

  Jumppaa yhdessä vauvan kanssa! Tunti on tarkoitettu 2kk-1v. ikäisille vauvoille ja heidän äideilleen. Jumppa on sopivasti tehokasta ja turvallista liikuntaa synnytyksen jälkeen, äitien ja vauvojen ehdoilla. Jumppa sisältää lämmittelyn, loruja ja leikkejä, lihaskuntoa äidille ja venyttely/rentoutuminen tunnin loppuun.


 2. Taaperojumppa 1-3 v.

  Tunnilla pääsee liikkumaan sekä lapsi että aikuinen. Lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia välineitä, temppuja, oman kehonsa hallintaa, musiikkiliikuntaa ja ryhmässä toimimista oman tutun ja turvallisen aikuisensa tukemana. Pääpaino on hauskanpidolla ja yhdessäololla turvallisessa liikuntaympäristössä. Tarkoitettu 1-3-vuotiaille, jumppaan tullaan yhdessä vanhemman kanssa.


 3. Telmis 3-4v

  Monipuolista tutustumista liikuntaan. Temppuilun, telmimisen, leikin ja satujen avulla lasten kehonhallinta kehittyy ja mieli virkistyy. Luvassa leikkejä, temppuratoja, kiipeilyä sekä musiikkiliikuntaa.


 4. Temppukoulu 5-7 v

  Temppukoulussa temppuillaan vauhdikkaasti ja leikitään hauskoja leikkejä. Tutustutaan mm. eri telineisiin, sirkustellaan ja kokeillaan akrobatiaa. Temppukoulu toimii valmistavana ryhmänä Telinevoimisteluun.


 5. Telinevoimistelu 7-10v (useita ryhmiä)

  ALOITTELIJAT – vuosina 2009-2012 syntyneille
  Ryhmä on tarkoitettu 7-10-vuotiaille tytöille ja pojille, jotka eivät ole aiemmin harrastaneet telinevoimistelua tai ovat harrastaneet voimistelua temppukoulussa. Ryhmä on tarkoitettu myös niille aiemmin telinevoimistelussa mukana olleille, joiden telinevoimistelun perustaidot vaativat vielä harjoittelua. Ryhmässä harjoitellaan telinevoimistelun perustaitoja monipuolisesti eri telineillä, kuten permanto, rekki, nojapuut ja hyppy.

  ALKEET – vuosina 2009-2012 syntyneille
  Ryhmä on tarkoitettu 7-10-vuotiaille tytöille ja pojille, jotka ovat aiemmin olleet telinevoimistelun alkeet ryhmässä, ja ovat ohjaajien mielestä valmiita etenemään seuraavalle tasolle. Ryhmässä harjoitellaan telinevoimistelun perustaitoja monipuolisesti eri telineillä, kuten permanto, rekki, nojapuut ja hyppy.

  HARRASTAJAT 1 – vuosina 2009-2012 syntyneille
  Ryhmä on tarkoitettu 7-10-vuotiaille tytöille ja pojille, jotka hallitsevat seuraavat taidot: vaaka, kuperkeikka eteenpäin, kärrynpyörä, päälläseisonta tukea vasten ja silta selinmakuulta ylös. Ryhmässä harjoitellaan telinevoimistelun lajitaitoja monipuolisesti eri telineillä, kuten permanto, rekki, nojapuut ja hyppy.

  HARRASTAJAT 2 – vuosina 2009-2012 syntyneille
  Ryhmä on tarkoitettu 7-10-vuotiaille tytöille ja pojille. Harrastajat 1 ryhmästä siirrytään tähän, jos ohjaajat sitä suosittelevat. Ryhmään voi myös osallistua, vaikka ei ole aiemmin olisi harrastanut telinevoimistelua, jos osaa puolivoltin tai flikin vähintään avustettuna. Ryhmässä harjoitellaan telinevoimistelun lajitaitoja monipuolisesti eri telineillä, kuten permanto, rekki, nojapuut ja hyppy.


 6. Telinevoimistelun jatkoryhmät 11-17 v.

  Jatkoryhmiin ovat tervetulleita lapset, jotka hallitsevat seuraavat taidot; vaaka, kuperkeikka eteenpäin, kärrynpyörä, päälläseisonta tukea vasten, käsilläseisonta tukea vasten ja silta selinmakuulta ylös.

  Telinevoimistelujen jatkotunneilla syvennytään eri telineiden tekniikoihin. Esim. permannolla puolivoltit, arabialaiset, käsillä kävelyt ja eri liikesarjojen yhdistelmät tulevat tutuksi. Permanto kuuluu lähes jokaisen tunnin alkulämmittelyyn tai telinekohtaisen tunnin sisältöön. Hypyn, puomin, nojapuiden, rekkien ja renkaiden tekniikoita opetellaan johdonmukaisesti. Tunneilla pyritään kiinnittämään huomiota henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen.


 7. Perheakro 5-10 v.

  Perheakro on tarkoitettu niille perheille, joissa aikuiset ja 5-10 -vuotiaat lapset haluavat oppia akrobatiaa, pariakrobatiaa ja kehonhallintaa. Tunnilla lämmitellään erilaisten liikunnallisten leikkien muodossa, jonka jälkeen siirrytään harjoittelemaan erilaisia akrobatialiikkeitä yksin ja yhdessä aikuisen ja lapsen muodostaen parin. Joskus liikkeitä harjoitellaan myös lapsi-lapsi ja aikuinen-aikuinen pareina.


MAANANTAI

Haanojan Haalin palloilusali
17.30-18.15 Telmis / 3-4 v. /  t+p / Henni ja Nea
18.15-19.00 Temppukoulu 1 / 5-7 v. / t+p / Henni ja Nea

Kaunisnurmen koulu
17.00-18.00 TaVo Laventelit / 8-9 v. / Heidi
18.00-19.00 TaVo Mintut / 6-7 v. / Riikka ja Lotta

Tornionmäen koulu
18.00-19.00 Telinevoimistelu jatko / tytöt / 11-12 v. / Timo ja Laura
19.00-20.00 Telinevoimistelu jatko / tytöt / 13-17 v. / Timo ja Laura

TIISTAI

Kaunisnurmen koulu
17.00-18.00 Temppukoulu 2 / 5-7 v. / t+p / Lotta
18.00-19.00 TaVo Timjamit / 10-11 v. / Kaisa
19.00-20.00 TaVo Rosmariinit / 12-13 v. / Kaisa

Vahteron koulu
18.00-19.00 Ninjagym / 7-10 v. / Maria ja Teemu
19.00-20.00 Freegym / 11 v.- / Maria ja Teemu

KESKIVIIKKO

Tornionmäen koulu
18.00-19.00 Telinevoimistelu harrastajat 1 / 7-10 v. / Maria ja Lotta
19.00-20.00 Telinevoimistelu harrastajat 2 / 7-10 v. / Maria ja Lotta
18.00-20.00 Akro / Kati ja Roosa

Kaipiaisten koulu (UUSI!)
17.15-18.00 Taaperojumppa 2 / 1-3 v. / Noora
18.00-18.45 Leikkisjumppa / 4-7 v. / Noora

TORSTAI

Haanojan Haalin judosali
9.15-9.45 Vauvajumppa / 2-12 kk / Rina
10.00-10.45 Taaperojumppa / 1-3 v. / Rina

Vahteron koulu
16.30-17.15 Perheliikunta / 1-3 v. / Maijastiina
16.30-17.15 Tavo Kamomillat / 4-5 v. / Liisi
17.30-18.15 Pikku Prinsessat / 3 v. / Liisi ja Aino

PERJANTAI

Tornionmäen koulu
16.30-17.30 Telinevoimistelu aloittelijat / 7-10 v. / Maria ja Riina
17.30-18.30 Telinevoimistelu alkeet / 7-10 v. / Maria ja Riina

LAUANTAI

Tornionmäen koulu
12.00-14.00 Akro / Kati ja Roosa

Vahteron koulu
10.00-11.00 Koko perhe liikkuu / 2-7 v. / Vaihtuva ohjaaja

SUNNUNTAI

Tornionmäen koulu
11.00-12.00 Perheakro / Kaisa