Iloista liikkumista

Lapsille ja nuorille

Tervetuloa Tempon lasten ja nuorten tunneille!

Seuran tunnit ovat laadukkaita ja monipuolisia ja niitä vetävät koulutetut ammattilaiset/ammattimaiset ohjaajat. Tuntiselostuksista löydät kuvaukset tuntien sisällöistä. Osa tunneistamme on vain tytöille, osa pojille ja osa on sekaryhmiä. Kaikilla pienten lasten (alle 7v ) tunneilla on pääohjaajan lisäksi apuohjaaja.

Pidätämme oikeuden lakkauttaa tunnin, mikäli kävijöitä on kahdella peräkkäisellä tunnilla 5 tai vähemmän. Muutokset viikko-ohjelmiin kauden aikana ovat mahdollisia.

Seura ei korvaa yksittäisiä siitä johtumattomia liikuntasalien peruutuskertoja!

Jäsenet eivät ole vakuutettuja seuran kautta, joten huolehdithan lastesi vakuutusturvasta.

SYYSKAUSI STARTTAA MAANANTAINA 2.9.2019
Ilmoittautuminen lasten ryhmiin alkaa 5.8.2019

Erillistä ilmoittautumista ryhmiin ei ole käytössä, vaan ilmoittautuminen hoituu kausikortin oston yhteydessä tehtävällä tuntivalinnalla.

Kauppaan liittyvissä ongelmissa ota yhteyttä sähköpostitse: tempo@liikuntaseuratempo.fi

Kevätkausi alkaa 7.1.2019 ja päättyy 28.4.2019.
Huom! Tunteja ei ole hiihtolomaviikolla 9 sekä 19-22.4. 

Osallistuminen
Tunneille voi osallistua ainoastaan kortinhaltija (pl. perheliikunta). Lapsille ja nuorille ei konkreettista korttia toimiteta, vaan ryhmän/tunnin ohjaajalla on lista osallistujista.

Maksuaika
Lasten ja nuorten kortit tulee maksaa ennen osallistumista toiselle tunnille.

Tutustuminen
Kauden alussa on mahdollista tutustua ensimmäisen viikon ajan ryhmässä jonne on ilmoittautunut. Myös tutustuminen edellyttää kortin ostamisen verkkokaupastamme. Mikäli tutustumisen jälkeen lapsesi ei halua jatkaa ryhmässä, ilmoita siitä toimistolle niin vapautamme paikan seuraavalle halukkaalleja mitätöimme laskunne.

Toissijainen ryhmä
Lapsi voi ilmoittautua ensisijaisesti vain yhteen ryhmään. Kauden alettua voit kysellä sähköpostitse (tempo@liikuntaseuratempo.fi) vapaita paikkoja, jos lapsesi haluaisi käydä myös toisessa ryhmässä. Toisesta ryhmästä ei mene maksua, paitsi jos toissijainen ryhmä on telinevoimistelu, jolloin perimme tuntimaksujen erotuksen.

Käytännön ohjeita vanhemmille

Lapsella tulee olla jumpassa sisäliikuntaan soveltuvat varusteet. Lasten tunneilla ollaan joko avojaloin tai jumppatossuissa. Halutessasi voit pakata jumppakassiin myös nimikoidun juomapullon.

Jos lapsellasi on jokin erityisentuen tarve esim. astma, on siitä tärkeää kertoa ohjaajalle. Kerrothan tarvittaessa myös sairauksiin liittyvistä toimintaohjeista.

Huomioithan, että lapsi ei ole vakuutettu seuramme puolesta.

Tuothan lapsesi ajoissa tunnille.

Kauden alussa vanhemman olisi hyvä odottaa lasta liikuntatilan ulkopuolella, jos lapselle tulee jokin hätä uudessa tilanteessa/ryhmässä, niin oma vanhempi on silloin lähellä.

Ennen tuntia olisi hyvä, että etenkin pienemmät lapset käytettäisiin vessassa.

Ohjaajamme ovat toimittaneet lain vaatiman rikosrekisteriotteen (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä).

Ohjaajamme ovat koulutettuja.

Tuntikuvaukset

 1. Koko perhe liikkuu

  Koko perhe liikkuu -tunnilla ohjauksen pääpaino on vanhemmilla, isovanhemmilla tai muilla lapsen läheisillä aikuisilla, jotka haluavat viettää liikunnallisen tuokion yhdessä lasten kanssa. Lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia välineitä, temppuja, oman kehonsa hallintaa, musiikkiliikuntaa ja ryhmässä toimimista oman tutun ja turvallisen aikuisensa tukemana. Tunneilla leikitään, pelataan, temppuillaan ja hassutellaan ohjaajan antamien ohjeiden mukaisesti ja eri-ikäisten lasten taidot huomioiden.

  (perhe = aikuinen/aikuiset + 1-4 lasta iältään 2-7 -vuotta)


 2. Perheliikunta

  Perheliikuntatunnilla liikkuvat lasten ohella myös aikuiset. Lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia välineitä, temppuja, oman kehonsa hallintaa, musiikkiliikuntaa ja ryhmässä toimimista oman tutun ja turvallisen aikuisensa tukemana. Tunneilla kierretään temppurataa ja liikutaan teeman mukaisesti välineitä ja musiikkia hyödyntäen. Perheliikunnassa pääpaino on hauskanpidolla ja yhdessäololla!

  Aikuinen + lapsi 1 – 3 v.


 3. Pikkuprinsessat 3v

  Pikku Prinsessat on tyttöjen satujumppaa parhaimmillaan. Tunneilla koetaan leikkimisen iloa, musiikin rytmejä ja ennen kaikkea liikunnan riemua. Tunneilla kehittyvät motoriset perustaidot, kehonhahmotus, eläytyminen ja ilmaisu. Pikku Prinsessat toimii valmistavana ryhmänä tanssillisen voimistelun ryhmille.


 4. Tanssillinen voimistelu 5-12v (useita ryhmiä)

  ’Mintut’ 5-6 v., ’Laventelit’ 7-8 v.,’Timjamit’ 9-10 v. ja ’Rosmariinit’ 11-12 v.

  Tunneilla harjoitellaan tanssillisen voimistelun perusliikkeitä, harjoitetaan liikkuvuutta ja kehonhallintaa sekä tehdään luovuusharjoituksia. Opettelussa käytetään apuna lasten omaa mielikuvitusta sekä musiikkia. Tunneilla harjoitellaan myös lyhyitä ja pidempiä koreografioita ja tutustutaan erilaisiin välineisiin kuten palloon ja naruun sekä tehdään akrobatiaharjoituksia. Vanhempien tyttöjen kanssa tehdään myös lajinomaisia lihaskuntoharjoitteita.


 5. Tanssillisen voimistelun kehitysryhmä Salviat 7-12 v.

  Tanssillisen voimistelun kehitysryhmä on tarkoitettu 7-12 -vuotiaille tytöille, jotka harrastavat tanssillista voimistelua Laventeleissa, Timjameissa tai Rosmariineissa (voi aloittaa ko. ryhmissä vasta syksyllä 2018). Ryhmään kuuluminen antaa mahdollisuuden toiseen viikkotuntiin tanssillisen voimistelun parissa. Tunneilla ei harjoitella perusvoimistelutaitoja, vaan pelkästään esiintymisohjelmia ja ilmaisua. Ryhmän tavoitteena on myös osallistua voimisteluliiton matalan kynnyksen kilpailuihin sekä esiintyä erilaisissa tilaisuuksissa. Ryhmään pääsyyn vaaditaan valmiutta sitoutumiseen (osallistuminen molempiin viikkotunteihin) sekä hyvää perusvoimistelutaitoa eli vähintään vuoden tanssillisen voimistelun kokemusta (voi olla hankittu myös tanssista, baletista, luistelusta tai muusta samankaltaisesta lajista). Ryhmä toteutuu, jos siihen saadaan vähintään 8 sitoutunutta voimistelijaa. Lisämaksu perustunnin (Laventelit, Timjamit tai Rosmariinit) lisäksi on 35 € / kausi (syksy tai kevät). Ryhmän ohjaajat varmistavat ryhmään ilmoittautuneiden taitotason riittävyyden ensimmäisissä harjoituksissa, jolloin vasta varmistuu ryhmään pääsy. Lisätiedot: Kaisa Niilo-Rämä, kaisa.niilo-rama@gmail.com.


 6. Akrobatiavoimistelun kilparyhmä 8-18 v.

  Akrobatiavoimistelussa tarvitaan tasapainoa ja luottamusta. Tässä taitolajissa yhdistyvät joukkuevoimistelun esteettisyys ja telinevoimistelusta tuttu akrobatia. Liikkeiden tukena käytetään musiikkia ja ainoana välineenä ihmiskehoa. Liikkeet sisältävät erilaisia pyramideja, heittoja, voltteja ja koreografiaa ja ne perustuvat taidokkaaseen voimankäyttöön, tasapainoon, liikkuvuuteen ja ilmaisukykyyn sekä ryhmän yhtäaikaisuuteen. Lajissa kilpaillaan pareina ja joukkueina (naiset trio, miehet nelikko) sekä Gym For Life sarjassa suurempina ryhminä. Lisäksi yksilönä voi osallistua kilpailuihin akropuilla.

  Ryhmän jäsenet valitaan 17.8. klo 18:00 Tornionmäen koululla pidettävien testien perusteella. Voit osallistua testiin saapumalla paikalle, erillistä ilmoittautumista testiin ei tarvita. Tuotetta ei voi ostaa verkkokaupasta, laskut lähetetään ryhmään valituille jälkikäteen.


 1. Vauvajumppa 2-12 kk

  Jumppaa yhdessä vauvan kanssa! Tunti on tarkoitettu 2kk-1v. ikäisille vauvoille ja heidän äideilleen. Jumppa on sopivasti tehokasta ja turvallista liikuntaa synnytyksen jälkeen, äitien ja vauvojen ehdoilla. Jumppa sisältää lämmittelyn, loruja ja leikkejä, lihaskuntoa äidille ja venyttely/rentoutuminen tunnin loppuun.


 2. Taaperojumppa 1-3 v.

  Tunnilla pääsee liikkumaan sekä lapsi että aikuinen. Lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia välineitä, temppuja, oman kehonsa hallintaa, musiikkiliikuntaa ja ryhmässä toimimista oman tutun ja turvallisen aikuisensa tukemana. Pääpaino on hauskanpidolla ja yhdessäololla turvallisessa liikuntaympäristössä. Tarkoitettu 1-3-vuotiaille, jumppaan tullaan yhdessä vanhemman kanssa.


 3. Telmis 3-4v

  Monipuolista tutustumista liikuntaan. Temppuilun, telmimisen, leikin ja satujen avulla lasten kehonhallinta kehittyy ja mieli virkistyy. Luvassa leikkejä, temppuratoja, kiipeilyä sekä musiikkiliikuntaa.


 4. Temppukoulu 5-7 v

  Temppukoulussa temppuillaan vauhdikkaasti ja leikitään hauskoja leikkejä. Tutustutaan mm. eri telineisiin, sirkustellaan ja kokeillaan akrobatiaa. Temppukoulu toimii valmistavana ryhmänä Telinevoimisteluun.


 5. Telinevoimistelu 7-17v (useita ryhmiä)

  Telinevoimistelussa opetellaan kehonhallintaa, koordinaatiota ja akrobatiaa. Telinevoimistelussa tutustutaan permantoon, rekkiin, renkaisiin, puomiin, nojapuihin ja hyppyyn. Telinevoimistelu toimii hyvänä oheisharjoittelumuotona erityistä taitoa ja motoriikkaa vaativissa lajeissa kuten esim. taitoluistelu, jääkiekko, jalkapallo, koripallo, pesäpallo, yleisurheilu ja kamppailulajit (paini, judo, karate jne).


 6. Telinevoimistelun jatkoryhmät 7-17 v.

  Jatkoryhmiin ovat tervetulleita lapset, jotka hallitsevat seuraavat taidot; vaaka, kuperkeikka eteenpäin, kärrynpyörä, päälläseisonta tukea vasten, käsilläseisonta tukea vasten ja silta selinmakuulta ylös.

  Telinevoimistelujen jatkotunneilla syvennytään eri telineiden tekniikoihin. Esim. permannolla puolivoltit, arabialaiset, käsillä kävelyt ja eri liikesarjojen yhdistelmät tulevat tutuksi. Permanto kuuluu lähes jokaisen tunnin alkulämmittelyyn tai telinekohtaisen tunnin sisältöön. Hypyn, puomin, nojapuiden, rekkien ja renkaiden tekniikoita opetellaan johdonmukaisesti. Tunneilla pyritään kiinnittämään huomiota henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen.


MAANANTAI

Haanojan Haalin palloilusali
17.30-18.15 Telmis / 3-4 v. /  t+p / Henni & Erika
18.15-19.00 Temppukoulu I / 5-7 v. / t+p / Henni & Erika

Kaunisnurmen koulu
17.00-18.00 TaVo Laventelit / 7-8 v. / Heidi & Eva-Maria
18.00-19.00 TaVo Mintut / 5-6 v. / Riikka & Eva-Maria

TIISTAI

Kaunisnurmen koulu
17.00-18.00 Temppukoulu II / 5-7 v. / t+p /
Eva-Maria & Lotta
18.00-19.00 TaVo Timjamit / 9-10 v. / Kaisa
19.00-20.00 TaVo Rosmariinit / 11-12 v. / Kaisa

Tornionmäen koulu
17.30-18.30 Telinevoimistelu jatko / 7-8 v. / t+p / Maria & Janita
17.30-19.30 Akrobatiavoimistelu kilparyhmä / 8-18 v. / Kati
18.30-19.30 Telinevoimistelu jatko / 9-10 v. / t+p / Maria & Janita

KESKIVIIKKO

Tornionmäen koulu
17.30-18.30 Telinevoimistelu jatko / tytöt / 11-12 v. / Timo
18.30-19.30 Telinevoimistelu jatko / tytöt / 13-17 v. / Timo

TORSTAI

Haanojan Haalin judosali
9.15-9.45 Vauvajumppa / 2-12 kk / Rina  
10.00-10.45 Taaperojumppa / 1-3 v. / Rina

Vahteron koulu
16.30-17.30 Perheliikunta / 1-3 v. / Liisi
16.30-17.30 Telinevoimistelu alkeet / 7-8 v. / t+p / Maria & Lotta
17.30-18.30 Telinevoimistelu alkeet / 9-10 v. / t+p / Maria & Lotta
17.30-18.15 Pikku Prinsessat / 3-4v. / Oona

LAUANTAI

Tornionmäen koulu
13.00-15.00 Akrobatiavoimistelu kilparyhmä / 8-18 v. / Kati

Vahteron koulu
10.00-11.00 Koko perhe liikkuu / 2-7 v. / Vaihtuva ohjaaja