Iloista liikkumista

Lapsille ja nuorille

Tervetuloa Tempon lasten ja nuorten tunneille!

Seuran tunnit ovat laadukkaita ja monipuolisia ja niitä vetävät koulutetut ammattilaiset/ammattimaiset ohjaajat. Tuntiselostuksista löydät kuvaukset tuntien sisällöistä. Osa tunneistamme on vain tytöille, osa pojille ja osa on sekaryhmiä. Kaikilla pienten lasten (alle 7v ) tunneilla on pääohjaajan lisäksi apuohjaaja.

Pidätämme oikeuden lakkauttaa tunnin, mikäli kävijöitä on kahdella peräkkäisellä tunnilla 5 tai vähemmän. Muutokset viikko-ohjelmiin kauden aikana ovat mahdollisia.

Seura ei korvaa yksittäisiä siitä johtumattomia liikuntasalien peruutuskertoja!

Jäsenet eivät ole vakuutettuja seuran kautta, joten huolehdithan lastesi vakuutusturvasta.

 • PERHELIIKUNTA
 • 65 €
 • Oikeuttaa yhden perheen osallistumisen valitulle tunnille.

 • KAUSIMAKSU
 • 75 €
 • Oikeuttaa yhden lapsen / nuoren osallistumisen valitulle tunnille.

 • TELINEVOIMISTELU
 • 90 €
 • Oikeuttaa yhden lapsen / nuoren osallistumisen valitulle tunnille.

Ilmoittautuminen hoituu Hoika jäsenrekisterissä.

Ilmoittautumiseen liittyvissä ongelmissa ota yhteyttä sähköpostitse: toimisto@liikuntaseuratempo.fi

Toimimme Suomen hallituksen linjausten ja sääntöjen mukaisesti  COVID-19-tartuntatautiepidemian aikana. 

Syyskausi alkaa 24.8.2020 ja päättyy 13.12.2020.
Huom! Tunteja ei ole syyslomaviikolla (43) 19. – 25.10.2020.

Osallistuminen
Tunneille voi osallistua ainoastaan ryhmään ilmoittautuneet (lapsi, nuori tai perhe). Ryhmän/tunnin ohjaajalla on lista osallistujista.

Maksuaika
Lasten ja nuorten kortit tulee maksaa ennen osallistumista toiselle tunnille.

Tutustuminen
Kauden alussa on mahdollista tutustua ensimmäisen viikon ajan ryhmässä jonne on ilmoittautunut. Myös tutustuminen edellyttää ilmoittautumisen Hoika jäsenrekisterissä. Mikäli tutustumisen jälkeen lapsesi ei halua jatkaa ryhmässä, ilmoita siitä toimistolle niin vapautamme paikan seuraavalle halukkaalleja mitätöimme laskunne.

Toissijainen ryhmä
Lapsi voi ilmoittautua ensisijaisesti vain yhteen ryhmään. Kauden alettua voit kysellä sähköpostitse (tempo@liikuntaseuratempo.fi) vapaita paikkoja, jos lapsesi haluaisi käydä myös toisessa ryhmässä. Toisesta ryhmästä ei mene maksua, paitsi jos toissijainen ryhmä on telinevoimistelu, jolloin perimme tuntimaksujen erotuksen.

Käytännön ohjeita vanhemmille

Lapsella tulee olla jumpassa sisäliikuntaan soveltuvat varusteet. Lasten tunneilla ollaan joko avojaloin tai jumppatossuissa. Halutessasi voit pakata jumppakassiin myös nimikoidun juomapullon.

Jos lapsellasi on jokin erityisentuen tarve esim. astma, on siitä tärkeää kertoa ohjaajalle. Kerrothan tarvittaessa myös sairauksiin liittyvistä toimintaohjeista.

Huomioithan, että lapsi ei ole vakuutettu seuramme puolesta.

Tuothan lapsesi ajoissa tunnille.

Kauden alussa vanhemman olisi hyvä odottaa lasta liikuntatilan ulkopuolella, jos lapselle tulee jokin hätä uudessa tilanteessa/ryhmässä, niin oma vanhempi on silloin lähellä.

Ennen tuntia olisi hyvä, että etenkin pienemmät lapset käytettäisiin vessassa.

Ohjaajamme ovat toimittaneet lain vaatiman rikosrekisteriotteen (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä).

Ohjaajamme ovat koulutettuja.

Tuntikuvaukset

 1. Koko perhe liikkuu 2-7 v.

  Koko perhe liikkuu -tunnilla ohjauksen pääpaino on vanhemmilla, isovanhemmilla tai muilla lapsen läheisillä aikuisilla, jotka haluavat viettää liikunnallisen tuokion yhdessä lasten kanssa. Lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia välineitä, temppuja, oman kehonsa hallintaa, musiikkiliikuntaa ja ryhmässä toimimista oman tutun ja turvallisen aikuisensa tukemana. Tunneilla leikitään, pelataan, temppuillaan ja hassutellaan ohjaajan antamien ohjeiden mukaisesti ja eri-ikäisten lasten taidot huomioiden.

  (perhe = aikuinen/aikuiset + 1-4 lasta iältään 2-7 -vuotta)


 2. Perheliikunta 1-3 v.

  Perheliikuntatunnilla liikkuvat lasten ohella myös aikuiset. Lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia välineitä, temppuja, oman kehonsa hallintaa, musiikkiliikuntaa ja ryhmässä toimimista oman tutun ja turvallisen aikuisensa tukemana. Tunneilla kierretään temppurataa ja liikutaan teeman mukaisesti välineitä ja musiikkia hyödyntäen. Perheliikunnassa pääpaino on hauskanpidolla ja yhdessäololla!

  Aikuinen + lapsi 1 – 3 v.


 3. Pikkuprinsessat 2016-2017 syntyneet

  Pikku Prinsessat on tyttöjen satujumppaa parhaimmillaan. Tunneilla koetaan leikkimisen iloa, musiikin rytmejä ja ennen kaikkea liikunnan riemua. Tunneilla kehittyvät motoriset perustaidot, kehonhahmotus, eläytyminen ja ilmaisu. Pikku Prinsessat toimii valmistavana ryhmänä tanssillisen voimistelun ryhmille.


 4. Tanssillinen voimistelu 4-13v (useita ryhmiä)

  Kamomillat 5-6 v. (2014-2015 syntyneet)
  Mintut 7-8 v. (2012-2013 sybtyneet)
  Laventelit 9-10 v. (2010-2011 syntyneet)
  Timjamit ja Rosmariinit 11-14 v. (2006-2009 syntyneet)

  Tunneilla harjoitellaan tanssillisen voimistelun perusliikkeitä, harjoitetaan liikkuvuutta ja kehonhallintaa sekä tehdään luovuusharjoituksia. Opettelussa käytetään apuna lasten omaa mielikuvitusta sekä musiikkia. Tunneilla harjoitellaan myös lyhyitä ja pidempiä koreografioita ja tutustutaan erilaisiin välineisiin kuten palloon ja naruun sekä tehdään akrobatiaharjoituksia. Vanhempien tyttöjen kanssa tehdään myös lajinomaisia lihaskuntoharjoitteita.


 5. Akrobatian kilparyhmä 8-18 v.

  Akrobatiavoimistelu on näyttävä ja innostava voimistelulaji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Akrobatiavoimistelu kehittää vartalon hallintaa, lihasvoimaa, liikkuvuutta, ketteryyttä sekä tasapaino- ja koordinaatiokykyä.

  Lajissa kilpaillaan kokoonpanoina (pari, trio, nelikko) sekä yksilöinä akropuilla.

  Akrobatiavoimistelun kilparyhmän voimistelijat kilpailevat akrobatiavoimistelun kilpailujärjestelmän mukaisissa tasoluokissa ja tavoittelevat kansallista menestystä.

  Kilparyhmään valitaan voimistelijoita harrasteryhmästä tai erillisillä soveltuvuustesteillä. Ryhmään hakemisesta voit tiedustella valmentajalta: valmentaja.kati@gmail.com.


 6. Akrobatian harrasteryhmä 7-12-vuotiaat

  Akrobatiavoimistelu on näyttävä ja innostava voimistelulaji, joka koostuu erilaisista nostoista, heitoista, kiinniotoista ja yksilöliikkeistä. Akrobatiavoimistelu kehittää vartalon hallintaa, lihasvoimaa, liikkuvuutta, ketteryyttä sekä tasapaino- ja koordinaatiokykyä.

  Akrobatiavoimistelun harrasteryhmään voivat ilmoittautua 7-12-vuotiaat akrobatiasta kiinnostuneet tytöt ja pojat. Harrasteryhmässä harjoitellaan lajin mukaisia yksilö- ja kokoonpanoliikkeitä sekä suoritetaan merkkisuorituksia. Harrasteryhmästä on mahdollisuus siirtyä taitojen mukaan kilparyhmään.


 7. Leikkisjumppa 4-7 v.

  Leikkisjumpassa liikkuvat noin 4-7 -vuotiaat lapsen ilman vanhempien läsnäoloa. Tunneilla (45min) kokeillaan erilaisia liikuntavälineitä, temppuillaan, pallotellaan, harjoitellaan oman kehon hallintaa ja kierretään temppurataa. Kullakin kerralla liikutaan tuntiteeman mukaisesti välineitä ja musiikkia hyödyntäen.


 1. Vauvajumppa 2-12 kk

  Jumppaa yhdessä vauvan kanssa! Tunti on tarkoitettu 2kk-1v. ikäisille vauvoille ja heidän äideilleen. Jumppa on sopivasti tehokasta ja turvallista liikuntaa synnytyksen jälkeen, äitien ja vauvojen ehdoilla. Jumppa sisältää lämmittelyn, loruja ja leikkejä, lihaskuntoa äidille ja venyttely/rentoutuminen tunnin loppuun.


 2. Taaperojumppa 1-3 v.

  Tunnilla pääsee liikkumaan sekä lapsi että aikuinen. Lapset pääsevät kokeilemaan erilaisia välineitä, temppuja, oman kehonsa hallintaa, musiikkiliikuntaa ja ryhmässä toimimista oman tutun ja turvallisen aikuisensa tukemana. Pääpaino on hauskanpidolla ja yhdessäololla turvallisessa liikuntaympäristössä. Tarkoitettu 1-3-vuotiaille, jumppaan tullaan yhdessä vanhemman kanssa.


 3. Telmis 3-4v

  Monipuolista tutustumista liikuntaan. Temppuilun, telmimisen, leikin ja satujen avulla lasten kehonhallinta kehittyy ja mieli virkistyy. Luvassa leikkejä, temppuratoja, kiipeilyä sekä musiikkiliikuntaa.


 4. Temppukoulu 5-7 v

  Temppukoulussa temppuillaan vauhdikkaasti ja leikitään hauskoja leikkejä. Tutustutaan mm. eri telineisiin, sirkustellaan ja kokeillaan akrobatiaa. Temppukoulu toimii valmistavana ryhmänä Telinevoimisteluun.


 5. Telinevoimistelu tyttöjen ryhmät 7-11-vuotiaille (2 ryhmää)

  Telinevoimistelu on monipuolinen yksilölaji. Harjoittelu sisältää voimisteluliikkeiden harjoittelua eri telineillä sekä kehonhallinta-, lihaskunto- ja liikkuvuusharjoittelua. Telineitä ovat mm. permanto, rekki, puomi, nojapuut ja hyppy. Uusia ja vaikeampia liikkeitä oppii toistojen kautta. Hauskuutta ei harjoituksissa unohdeta. Harjoittelu ryhmässä kehittää sosiaalisia taitoja, luo kaverisuhteita ja kannustava ilmapiiri auttaa voimistelijaa kehittymään.

  Aloittelijat – Vuosina 2010-2013 syntyneet                               Ryhmä on tarkoitettu 7-10-vuotiaille tytöille, jotka eivät ole aiemmin harrastaneet telinevoimistelua tai ovat harrastaneet voimistelua temppukoulussa. Ryhmä on tarkoitettu myös niille aiemmin telinevoimistelussa mukana olleille, joiden telinevoimistelun perustaidot vaativat vielä harjoittelua. Ryhmä harjoittelee perjantaisin klo 16.30-17.30.

  Harrastajat (Ent.Alkeet) – Vuosina 2010-2013 syntyneet              Ryhmä on tarkoitettu 7-10-vuotiaille tytöille, jotka ovat kaudella 2019-2020 olleet telinevoimistelun Aloittelijat ryhmässä, ja ovat ohjaajien mielestä valmiita etenemään seuraavalle tasolle. Lisäksi ryhmä on tarkoitettu kaudella 2019-2020 Alkeet ryhmässä olleille. Ryhmään voi tulla uutena voimistelijana, jos osaa seuraavat liikkeet: vaaka, silta selinmakuulta ylös, kuperkeikka eteen ja taakse (molemmista käsistä koko kämmen mukana liikettä tehtäessä) ja päälläseisonta tuettuna tai seinä vasten. Ryhmä harjoittelee lauantaisin klo 12.00-13.00.

  Edistyneet (Ent. Harrastajat 1) – Vuosina 2010-2013 syntyneet Ryhmä on tarkoitettu 7-10-vuotiaille tytöille, jotka ovat olleet kaudella 2019-2020 Harrastajat 1 tai 2 ryhmässä tai Alkeet ryhmässä, jos ohjaajien mielestä ovat valmiita etenemään seuraavalle taitotasolle. Ryhmään voi tulla uutena voimistelijana, jos osaa seuraavat liikkeet: kuperkeikat eteen ja taakse, kärrynpyörä, käsilläseisonta, puolivoltti tai flikki vähintään avustettuna. Ryhmä harjoittelee keskiviikkoisin klo 18.30-19.30.

  Taitajat, 2 krt/vko harjoitteleva ryhmä, 2009-2011 vuosina syntyneille

  Ryhmä on tarkoitettu 9-11-vuotiaille tytöille. Ohjaajat valitsevat voimistelijat ryhmään testien kautta. Ryhmään pääseminen on mahdollista niille, jotka ovat keväällä 2020 harrastaneet telinevoimistelua Tempossa. 1krt/vko harjoituksen aiheena on telineharjoittelu eri telineillä. 1krt/vko harjoitusten aiheena ovat voimistelun perustaidot, lihaskunto, kehonhallinta ja liikkuvuus. Ryhmä harjoittelee keskiviikkoisin klo 17.30-18.30 ja lauantaisin klo 11.00-12.00.


 6. Telinevoimistelu tyttöjen Ryhmät 11-17v. (kaksi ryhmää)

  Telinevoimistelu on monipuolinen yksilölaji. Harjoittelu sisältää voimisteluliikkeiden harjoittelua eri telineillä sekä kehonhallinta-, lihaskunto- ja liikkuvuusharjoittelua. Telineitä ovat mm. permanto, rekki, puomi, nojapuut ja hyppy. Uusia ja vaikeampia liikkeitä oppii toistojen kautta. Hauskuutta ei harjoituksissa unohdeta. Harjoittelu ryhmässä kehittää sosiaalisia taitoja, luo kaverisuhteita ja kannustava ilmapiiri auttaa voimistelijaa kehittymään.

  Jatko 1 (11-12v., 2008-2009 vuosina syntyneille) – Ryhmä harjoittelee maanantaisin klo 17.00-18.00.

  Jatko 2 (13-17v., 2003-2007 vuosina syntyneille) – Ryhmä harjoittelee keskiviikkoisin klo 17.30-18.30

  Jatkoryhmiin ovat tervetulleita lapset, jotka hallitsevat seuraavat taidot; vaaka, kuperkeikka eteenpäin, kärrynpyörä, päälläseisonta tukea vasten, käsilläseisonta tukea vasten ja silta selinmakuulta ylös.

  Telinevoimistelujen jatkotunneilla syvennytään eri telineiden tekniikoihin. Esim. permannolla puolivoltit, arabialaiset, käsillä kävelyt ja eri liikesarjojen yhdistelmät tulevat tutuksi. Permanto kuuluu lähes jokaisen tunnin alkulämmittelyyn tai telinekohtaisen tunnin sisältöön. Hypyn, puomin, nojapuiden, rekin ja renkaiden tekniikoita opetellaan johdonmukaisesti. Tunneilla pyritään kiinnittämään huomiota henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen.


 7. Telinevoimistelu poikien ryhmät (kaksi ryhmää)

  Telineveijarit 1 Pojille – Vuosina 2010-2013 syntyneet           

  Ryhmä on tarkoitettu 7-10-vuotiaille pojille. Ryhmässä harjoitellaan telinevoimistelun perustaitoja monipuolisesti eri telineillä, kuten permanto, rekki, nojapuut ja hyppy. Harjoitteluun kuuluu myös lihaskunto ja liikkuvuus-/venyttelyharjoitteet. Telinevoimistelu sopii myös hyvin oheislajiksi toisen lajin rinnalle. Ryhmässä edetään osallistujien taitotason mukaan. Ryhmä harjoittelee lauantaisin klo 13.00-14.00.

  Telineveijarit 2 Pojille – Vuonna 2009 syntyneet ja sitä vanhemmat

  Ryhmä on tarkoitettu yli 11-vuotiaille pojille. Ryhmässä harjoitellaan telinevoimistelun perustaitoja monipuolisesti eri telineillä, kuten permanto, rekki, nojapuut ja hyppy. Harjoitteluun kuuluu myös lihaskunto ja liikkuvuus-/venyttelyharjoitteet. Telinevoimistelu sopii myös hyvin oheislajiksi toisen lajin rinnalle. Ryhmässä edetään osallistujien taitotason mukaan. Ryhmä harjoittelee lauantaisin klo 14.00-15.00.


 8. Perheakro 5-10 v.

  Perheakro on tarkoitettu niille perheille, joissa aikuiset ja 5-10 -vuotiaat lapset haluavat oppia akrobatiaa, pariakrobatiaa ja kehonhallintaa. Tunnilla lämmitellään erilaisten liikunnallisten leikkien muodossa, jonka jälkeen siirrytään harjoittelemaan erilaisia akrobatialiikkeitä yksin ja yhdessä aikuisen ja lapsen muodostaen parin. Joskus liikkeitä harjoitellaan myös lapsi-lapsi ja aikuinen-aikuinen pareina.


Lasten viikko-ohjelma

HUOM! Aikataulun muutokset ovat mahdollisia.

MAANANTAI
Kaunisnurmen koulu
18.00-19.00 TaVo Kamomillat / 5-6 v. / Riikka + Anni

Tornionmäen koulu
17.00-18.00 Telinevoimistelu jatko 1 / 11-12 v. tytöt/ Timo ja Laura
17.30-19.00 Akrobatiavoimistelun harrasteryhmä / 7-12 v. / Marika
18.00-20.00 Akrobatiavoimistelun kilparyhmä / yli 7 v. / Kati ja Marika

Vahteron koulu
17.30-18.15 Telmis / 3-4v. / Henni ja Nea
18.15-19.00 Temppukoulu 1 / 5-7 v. / Henni ja Nea

TIISTAI
Vahteron koulu
18.00-19.00 TaVo Laventelit / 9-10 v. / Kaisa
18.00-19.00 Temppukoulu 2 / 5-7-v / Sanni

KESKIVIIKKO
Kaunisnurmen koulu
17.00-18.00 Mintut / 7-8 v. / Heidi

Tornionmäen koulu
17.30-18.30 Telinevoimistelu Jatko 2 / 13-17 v. tytöt / Timo ja Laura
17.30-18.30 Telinevoimistelu Taitajat / 9-11 v. tytöt / Maria + Erin
18.30-19.30 Telinevoimistelu Edistyneet / 7-10 v. tytöt / Maria + Erin

Kaipiaisten koulu
17:30-18.15 Leikkisjumppa / 4-7 v. / Noora
18:15-19.00 Äksönjumppa / 7-10 v. / Noora ja Niina

TORSTAI
Haanojan Haalin judosali
10.00-10.45 Vauvajumppa / 2-12 kk / Liisi

Tornionmäen koulu
16.15-17.45 Akrobatiavoimistelun kilparyhmä / Kati + Marika

Vahteron koulu
16.30-17.15 Perheliikunta 1 / 1-3v. lapsi+aikuinen / Liisi
16.30-18.00 TaVo Timjamit & Rosmariinit / 11-14 v / Moona
17.15-18.00 Pikku Prinsessat / 3-4-vuotiaat / Liisi + Aino

PERJANTAI
Tornionmäen koulu
16.30-17.30 Telinevoimistelu aloittelijat / 7-10 v. tytöt/ Maria

LAUANTAI
Vahteron koulu
10.00-11.00 Koko perhe liikkuu / 2-7 v. lapsi + aikuinen / Vaihtuva ohjaaja

Tornionmäen koulu
11.00-12.00 Telinevoimistelu Taitajat/ 9-11 v. tytöt / Maria
12.00-13.00 Telinevoimistelu Harrastajat / 7-10 v. tytöt / Maria
13.00-14.00 Telivoimistelu Telineveijarit 1 / 7-10 v. pojat / Arttu
14.00-15.00 Telinevoimistelu Telineveijarit 2 / 11-13-v. pojat / Arttu

SUNNUNTAI
Tornionmäen koulu
11.00-12.00 Perheakro / 5-10 v. lapsi + aikuinen / Kaisa